نقشه راه کارآفرینی: 11 گام به سوی موفقیت

نقشه راه کارآفرینی: 11 گام به سوی موفقیت

بسیاری از افراد  به راه اندازی یک کسب و کار فراخوانده می شوند، اما تعداد کمی از آنها "برگزیده" هستند. قبل از آغاز سفر کارآفرینی، اطمینان حاصل کنید که آن چه را که برای شروع کار و ادامه آن با شور و شوق لازم دارید، می دانید.


صرفنظر از اینکه شما در حال حاضر برای یک سازمان شرکتی کار می کنید یا فقط یک کسب و کار را راه اندازی کرده اید، مسیر تبدیل شدن به یک کارآفرین محدودیتی ندارد. روحیه کارآفرینی یک نگرش و چشم انداز است که تمایل به جستجوی تغییرات دارد و نه صرفا انطباق با روال ها و برنامه های سختگیرانه. در عین حال شما برای تبدیل شدن به یک کارآفرین لزوما نیازی به پول زیاد، مدرک دانشگاهی یا حتی تجربه کسب و کار ندارید.


طرح های جسورانه شما برای ترک کار روزمره به این معنا است که شما در حال حاضر دارای خواست و محرک لازم برای کارآفرینی به منظور انجام کارها به شکل متفاوت، به دست گرفتن کنترل موقعیت ها و ساختن یک مسیر رویایی برای خود هستید. اگر قرار دادن استارت آپ شما در مسیر موفقیت، یک چالش است، مطمئن باشید شما تنها نیستید. افراد بیشتر و بیشتری وقتی دریافتند که شغل رویایی آن ها به صورت واقعی وجود ندارد، خسته و نا امید شده اند. دیگران احساس می کنند که نیاز دارند تا شغل هایی را که دوست دارند و دارای سااختاری هستند که متناسب با اهداف زندگی آن ها است، بیافرینند.


اگر انگیزه شما تبدیل شدن به یک کارآفرین است، می توانید همین الان آن را شروع کنید. در ادامه به 11 راهنمایی عملی برای کمک به شما در شروع و رشد شرکت رویاییتان اشاره می کنیم.


1- روحیه کارآفرینی خود را کشف و مورد ارزیابی قرار دهید


قبل از گرفتن تصمیم نهایی خود، باید خودتان را ارزیابی کنید و مشخص کنید که آیا شما آنچه را که برای موفقیت لازم است را دارید. چرا می خواهید یک کسب و کار را شروع کنید؟ آیا فقط پول بیشتر می خواهید؟ اگر چنین است، شاید شما دارید یک دردسر و مشغله جانبی را شروع می کنید. یا می خواهید آزادی بیشتری داشته باشید؟ شاید شما بتوانید کار جدیدی انجام دهید.

شما باید قابلیت های خود را نیز ارزیابی کنید. آیا برای رسیدن به موفقیت، تجربه و دانش لازم را دارید؟ آیا می توانید کسب و کار را در مراحل مختلف از جمله شکست و موفقیت هدایت کنید؟ داشتن یک دیدگاه واقع بینانه از خودتان - با در نظر گرفتن نقاط قوت و ضعف خود - به شما یک دید بهتر از وضعیت منحصر به فردتان می دهد.

هنگامی که یک دلیل برای اقدام به کار جدید خود پیدا کردید، سعی کنید نوع کسب و کاری را که اهداف و تجسمات شما را در بر دارد، بیابید. چه مهارتهایی دارید؟ سطح تجربه شما چیست؟ چقدر سرمایه نیاز دارید؟ آیا وضعیت مالی مورد نیاز برای راه اندازی کسب و کار را دارا هستید؟ مسیر موفقیت برای استارت اپ شما، نیازمند پاسخهایی به شکل بی رحمانه، صادقانه است.


2- اهداف خود را مشخص کنید.

آیا در مورد کاری که می خواهید انجام دهید، تصمیم گرفته اید؟ چطور امیدوارید به آن دست یابید؟ آیا در حال حاضر یک ایده کسب و کار خلاقانه دارید؟ اگر هنوز یک ایده کسب و کار ندارید، می توانید چندین استراتژی را برای فکر کردن به ایده ای که با اهداف شما منطبق است اعمال کنید:

- شناسایی فناوری های آینده و یا در حال ظهور و پیشرفت هایی که ممکن است چشم انداز کسب و کار را به شکلی که می شناسید تغییر دهند. آیا می توانید پیشاپیش روند کنونی بمانید؟

- آیا می توانید یک راه حل ارائه دهید؟ هنگامی که شما می توانید مشکلاتی را که بر افراد تاثیر می گذارد را رفع کنید، یک ایده کسب و کار هوشمندانه را شناسایی کرده اید.

- آیا می توانید کارها را به شکل متفاوت انجام دهید؟ روحیه کارآفرینی پیرامون شکستن عرف می چرخد. اکثر شرکت ها ترجیح می دهند کاری را به شیوه ای خاص انجام دهند، زیرا آنها همیشه همین کار را انجام داده اند. ارائه یک رویکرد تازه به چیزها باعث می شود که شما برجسته شوید.

- روش سریع تر، ارزان تر و بهتر در هر زمانی کار می کند! اگر یک ایده کسب و کار دارید که کاملا به چشم مخاطب هدف شما تازه نیست، تمرکز کنید تا ببینید چگونه می توانید خدمات خود را سریع تر، ارزان تر و بهتر از رقیبانتان ارائه کنید.

- از رهبران صنعت مشاوره بگیرید. برای مشاوره به دنبال کسانی بگردید که در صنعت مورد نظر شما بوده اند و موفق بوده اند.



هنگامی که ایده کسب و کار شما به خوبی در جای خود قرار دارد، وقت آن است که اهدافی را که متناسب با ایده شما هستند را تعیین کنید. آیا می خواهید گزینه های بیشتری را برای یک سرویس خاص ارائه دهید؟ آیا اهداف شما بر اساس مفاهیم سخاوتمندانه است؟ در هر صورت، تنظیم اهداف کوتاه مدت و بلند مدت که روشن، واقع بینانه و قابل اجرا هستند، کاری خردمندانه است.


3. تحقیق بازار خود را انجام دهید.

در مورد رقیبان یا شرکای بالقوه خود در صنعت تحقیق کنید. آنها در حال حاضر چه کار می کنند؟ چقدر موفق بوده اند؟ آیا می توانید مورادی را که آن ها ارائه می دهند، بهبود دهید؟ انجام تحقیقات بازار ممکن است شامل انجام مصاحبه  های تلفنی و یا چهره به چهره باشد. شما همچنین می توانید از پرسشنامه ها و نظرسنجی ها برای یافتن عواملی که بر تصمیم خرید مخاطبان هدف تاثیر می گذارند، استفاده کنید.


4. آب را آزمایش کنید.

پس از اینکه یک مفهوم را آماده کردید، وقت آن است که بخت خود را چک کنید. قبل از افزایش مقیاس، با یک مدل تجاری ساده شروع کنید. محصولات و خدمات خود را به افراد در مقیاس کوچک معرفی کنید و میزان پذیرش آنها را بسنجید. به عنوان مثال، اگر تصمیم گرفتید یک شرکت نوشابه را راه اندازی کنید، می توانید در صورت امکان با تهیه برخی از محصولات خود در خانه، شروع کنید. این به روند برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت کمک خواهد کرد.


5. دریافت بازخورد

در حالیکه محصول شما در مقیاس کوچک در بازار است، از این مرحله برای گرفتن بازخورد از کاربران استفاده کنید و پاسخ های خود را در استراتژی خود دخیل کنید. مجموعه تازه ای از چشم ها ممکن است به شما کمک کنند تا مکان هایی را که می توانید بهبود بخشید، بهتر ببینید. این افراد در نهایت به طرفداران برند شما تبدیل خواهند شد، به خصوص اگر شما ورودی آن ها را در محصول خود به رسمیت بشناسید. اما چگونه بازخوردی را که می گیرید، مدیریت می کنید؟

- برای بررسی دقیق بازخوردی که دریافت کرده اید، وقت بگذارید. این به شما کمک خواهد کرد تا از نتیجه گیری های بد اجتناب کنید - و ایده های جدید را در صورت لزوم به صورت بهتری به کار برید.

- قدردانی خود را به نمایش بگذارید. صرف نظر از اینکه فرد بازخورد مثبت یا منفی را داده است، تلاش های وی را به رسمیت بشناسید. کسانی که بازخورد منفی را داده اند، بعید است که انتظار تشکر داشته باشند، اما شما انجام این کار را انجام دهید - و آنها را برای ادامه بازدید صحیح خدمات خود در آینده تشویق کنید. این کار احتمالا آنها را متقاعد خواهد کرد تا به شما و نام تجاری شما احترام بگذارند.

- به دنبال الگوها بگردید. اگر نظرات مشابهی را در مورد یک محصول دریافت کردید، وقت آن است که توجه خود را جلب کنید.

- سوال بپرسید. چرا یک شخص، محصول یا خدمتی را دوست ندارد؟ چگونه می توانید پیشنهاد خود را بهبود ببخشید؟ یک رویکرد یا راه حل بهتر چه می تواند باشد؟


از آنجا که اعتبار آنلاین شما برای موفقیت نهایی کسب و کارتان بسیار مهم است، ایجاد یک "دیوار عشق"، که در آن مشتریان بالقوه تنها نظرهای مثبت در مورد خدمات شما را مشاهده می کنند، ایده آل خواهد بود. این نه تنها به شما الهام می کند که به پیشرفت خود ادامه دهید، در جاذبه چشم انداز هدف شما نیز تفاوت زیادی ایجاد می کند.


6. یک طرح کسب و کار (Business Plan) ایجاد کنید.

طرح کسب و کار، یک طرح کلی نوشته شده است درباره جایی که شما اکنون در آن هستید و چگونگی تکامل کسب و کار شما. این طرح باید شامل چارچوب سازمان شما و توصیف تاریخ و اهداف کسب و کار شما باشد. یک طرح کسب و کار به پایان رسیده باید به عنوان راهنمای اداره کسب و کار شما و هم چنین یک طرح پیشنهادی برای سرمایه گذاران بالقوهبکار گرفته شود. این ها برخی از جنبه های مهم دیگر هستند که طرح طرح کسب و کار شما را تشکیل می دهند:


صفحه عنوان: این نام کسب و کار شماست. انتخاب یک نام در واقع سخت تر از آن است که به نظر می رسد. چرا که  نامی که شما برمی گزینید باید یک نام منحصر به فرد باشد تا شما را از رقیبانتان متمایز کند.

خلاصه اجرائی: این خلاصه سطح بالا باید شامل توصیف کسب و کار شما، مشکلی که می خواهد حل کند، راه حل ارائه شده و دلیل منحصر به فر بودن طرح پیشنهادی شما باشد. این طرح همچنین به شما در جذب سرمایه گذاران بالقوه کمک خواهد کرد.

استراتژی بازار: شناخت مخاطبان هدف، قبل از پرداخت یک پنی بسیار مهم است. آنها افرادی هستند که در واقع محصولات یا خدمات شما را خریداری می کنند. آنها برای موفقیت شما بسیار مهم هستند.

تجزیه و تحلیل رقابتی: یک تجزیه و تحلیل SWOT (قدرت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها) از رقیبان خود انجام دهید. قوت و ضعف آنها در چیست؟ چگونه می توانید آنها را در صنعت شکست دهید؟

طراحی و توسعه: چگونه امیدوارید تا خدمات خود را در طول زمان توسعه دهید؟ هنگامی که این [یکان یا واحد] تأسیس شد، بودجه ای را به آن اختصاص دهید که متناسب با محصول یا سرویس باشد.

مالی: سرمایه گذاری در کسب و کار از کجا می آید؟ چطور؟ چه زمانی؟


در حالی که طرح کسب و کار شما انعکاسی از خود کسب و کار شما است، باید اطمینان حاصل کنید که آن را خلاصه کرده اید، به طوری که بیش از حد بزرگ و یا مبهم به نظر نرسد. شما همچنین باید با توسعه کسب و کار خود، طرح را نیز به روزرسانی کنید. زیرا طرح کسب و کار یک سند راهبردی (استراتژیک) زنده برای شرکت شما است.


7. دریافت کمک مالی.
چگونه می خواهید فعالیت کارآفرینی خود را تامین مالی کنید؟ آیا می خواهید خودتان آن را تأمین کنید و یا برای وام بانکی درخواست بدهید؟ اگر کسب و کار شما به شدت به پول وابسته است، گرفتن وام از نهادهای مالی ممکن است بهترین ایده باشد. با موسسات مالی محلی خود ارتباط برقرار کنید. همچنین می توانید منابع مالی دیگری مانند اداره کسب و کارهای کوچک ایالات متحده را نیز در نظر داشته باشید. گوگل ونچورز (Google Ventures) یک منبع سرمایه گذاری عالی ویژه برای کارآفرینان جوان است. شما همچنین می توانید به یک شتاب دهنده استارت آپ یا انکوباتور پیوست. این سازمان ها برای کمک به استارت آپ ها برای بردن کسب و کار خود به سطح بعدی راه اندازی شده اند (سازمان های ذکر شده در ایالات متحده آمریکا قرار دارند. بدیهی است که افراد با توجه به کشور محل زندگی باید از امکانات کشور مربوطه استفاده نمایند).

اگر تصمیم به دریافت وام از دوستان و یا خانواده خود را دارید، باید در طرح کسب و کار خودتان آن را بیان کنید. به دلیل روابط شخصی در سرمایه گذاری ها وارد نشوید، زیرا ممکن است چنین تعاملات در نهایت منجر به اختلاف و جدایی شود. ایده خود را برای این وام دهندگان توضیح دهید، از جمله اینکه چرا آنها باید سرمایه گذاری کنند، و روشن کنید که آنها فقط باید در صورتی این کار را انجام دهند که در مورد آن مشتاق هستند و یا به طرح شما اعتقاد دارند.


8. چارچوب قانونی کسب و کار خود را انتخاب کنید.

تعیین چارچوب قانونی کسب و کارتان به شما یک دید کلی از ساختار رسمی آن، از جمله مسئولیت های قانونی و مالیاتی شما می دهد. سر دراوردن از جنبه های قانونی کسب و کار شما در مراحل اوایل بسیار مهم است. به این ترتیب، دلیلی برای نگرانی در مورد دزدیده شدن ایده شما و یا تحت تعقیب قرار گرفتن شما برای هر گونه جرم مرتبط با علامت تجاری وجود ندارد. ویژگی های مهم چارچوب قانونی شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- ساختار کسب و کار (شرکت، LLC یا مشارکت)
- عنوان یا نام کسب و کار
- به ثبت رساندن نام کسب و کار
- شناسه مالیاتی ایالتی
- شناسه مالیات فدرال
- مجوز فعالیت
- پروانه
- حساب بانکی
- علائم تجاری و حقوق ثبت اختراع


اگر چه سردرآوردن از چند مورد از موارد بالا به تنهایی ممکن است، ایده آل این است که با یک وکیل در امور کسب و کار صحبت کنید تا بتوانید بهترین ساختار قانونی برای کسب و کارتان را تعیین کنید. این به ویژه مهم است، زیرا قانون ممکن است بسته به ایالت (دولت) شما متفاوت باشد.


9. یک متخصص یا تولید کننده پیدا کنید.

پس از تمام تلاش های شما برای اطمینان از اینکه مقیاس کسب و کارتان را با موفقیت بالا می برید، از این که در نهایت ایده ی خود را به صورت زنده می بینید، احساس فوق العاده ای خواهید داشت. اما به یاد داشته باشید که به احتمال زیاد به متخصصانی نیاز دارید - اگر شما یکی از آن ها نیستید - و اگر شما نیاز به تولید اقلام به شکل انبوه دارید، به تولید کننده نیز نیاز خواهید داشت.

با تولید کنندگان ارتباط برقرار کنید و از استراتژی های قیمت گذاری که می توانید به توسعه محصول خود اعمال کنید، اطمینان حاصل کنید. کیفیت و سادگی مهمترین عوامل توسعه محصول شما است. شما لزوما مجبور نیستید ارزانترین محصول را پیشنهاد کنید. اطمینان حاصل کنید که محصول شما ساده و با کیفیت بالا است و می تواند به سرعت، توجه مخاطبان هدف شما را جلب کند.

برای جلوگیری از اشتباهات، شروع به یادگیری در مورد تولید و الزامات آن کنید. این در مورد انتخاب بهترین اعضای تیم و متخصصان برای استخدام در کسب و کار شما به کمکتان خواهد آمد.


10. موقعیت مکانی خود را پیدا کنید

آیا شما به دنبال یک فروشگاه یا یک دفتر هستید؟ مکان شما تا حد زیادی به اولویت های شما و رویکرد کسب و کارتان بستگی دارد. بعضی از عوامل که می توانند تصمیم شما در مورد موقعیت مکانی را تحت تاثیر قرار دهند عبارتند از سبک عملکرد شما، جمعیت شناسی (مشتریان هدف شما و نزدیک بودن آنها به کسب و کار شما)، دسترسی و پارکینگ، ترافیک نفری، رقیبان، تاریخچه محل، زیرساخت های ساختمان، خدمات عمومی و سایر هزینه ها.


11. کسب و کار خود را مقیاس پذیر کنید.

طیف گسترده ای از استراتژی ها وجود دارند که می توانید برای رشد کسب و کار خود استفاده کنید. شما می توانید یک بازار جدید را هدف قرار دهید، خدمات خود را گسترش دهید یا حتی یک کسب و کار دیگری دست و پا کنید. به هر حال، بدون برنامه ریزی برای رشد و توسعه، به سختی می توانید موفق شوید.

چگونه می خواهید برند خود را به بازار عرضه کنید؟ آیا می توانید رسانه های اجتماعی را به طور موثر برای بهبود کمپین های بازاریابی خود بکار ببرید؟ چگونه می توانید اطمینان حاصل کنید که هر یک از مشتریان جدید را حفظ می کنید؟ ایجاد یک برنامه توسعه به شما در ایجاد روابط مفید با مشتریانتان کمک خواهد کرد - این برای موفقیت نهایی کسب و کار شما بسیار حیاتی است.



آتش در چشمان شما برای استارت آپ شما مهم است. تصمیم گیری برای تبدیل شدن به یک کارآفرین، جسارت می خواهد - و توانایی شما برای به کار بردن این اندیشه های دیوانه وار به همراه لبخند و آرامشی که همیشه همراه شما است، شما را پیشاپیش رقیبان خود قرار می دهد. ادامه بده و انجامش بده!


برگرفته از: Business.com