یو پی اس مرکزی چیست؟

یو پی اس مرکزی چیست

امروزه صنایع، حمل ‏ونقل، بخش‏ های دولتی و عمومی، فناوری اطلاعات و خدمات مالی چون با داده و انواع اطلاعات سر و کار دارند یا فرایند به خصوصی را انجام می دهند، پایداری خدمات نکته بسیار مهمی است.

یکی از همین پایداری ها تامین انرژی الکتریکی برای سیستم‏ های ارائه‏ دهنده خدمات است که حتی در زمان قطعی برق هم فرایند خود را به صورت پیوسته انجام دهند و با مشکل مواجه نشوند.

یو پی اس (UPS) یا منبع تغذیه بدون وقفه، نوعی دستگاه است که مشکلات قطعی برق و نوسانات موجود را حل میکند و تضمین می کند که به صورت پیوسته و یکپارجه برق به تمامی واسیل الکترونکی متصل به آن برسد.در ادامه این مطلب همراه تسلا یو پی اس باشید تا به بررسی یو پی اس یکپارچه بپردازیم.

یو پی اس مرکزی چیست؟

 

یو پی اس ها معمولا در دو روش مورد استفاده قرار می گیرند که شامل یو پی اس مرکزی (Central UPS) و یو پی اس توزیع‏ شده ( Decentralized UPS)  است اما از نظر کارایی تقریبا شبیه به هم هستند و یک مسیر را پیش می برند.

درست است که هر دو در یک مسیر حرکت می کنند اما با روش های مختلفی به هدف خود می رسند که دارای مزایا و معایب مخصوص خود هستند.

یو پی اس متمرکز که به آن یو پی اس مرکزی نیز می گویند، دارای یک یا دو یو پی اس هستند که در اتاق سرور یا در محلی نزدیک به آن اتاق نصب می شوند.

این یو پی اس های مرکزی به عنوان یک شبکه محافظتی بزرگ برق فعالیت می کنند و وظیفه محافظت کل شبکه یک سازمان را برعهده می گیرند. به طور معمول برای شرکت های وسیع و بزرگ، استفاده از یو پی اس های تک فاز و کوچک آنچنان مناسب و کارساز نیست.

ساختار یو پی اس مرکزی

یو پی اس هایی که به عنوان یو پی اس های مرکزی نیز شناخته می شوند عموما با برق سه فاز کار می کنند و نیروی مورد نیاز خود را از آن تامین می کنند به همین دلیل این توانایی در آن ها ایجاد می شود که  از بارهایی شامل  برق سه فاز یا تک فاز می شوند، محافظت کنند.

یو پی اس‏ های مرکزی عموما از معماری آنلاین استفاده می‏ کنند که ثبات بیشتری را در خروجی ایجاد کرده و اکثر اختلالات شبکه برق را از بین می‏ برند. این در حالی است که یو پی اس توزیع ‏شده برمبنای معماری یو پی اس لاین اینتراکتیو ساخته و طراحی شده اند.

البته لازم به ذکر است که در ساختار مرکزی، یو پی اس ها معولا جدا و در نزدیکی رک های سرور قرار نمی گیرند، این ویژگی مثبتی به حساب می آید و فضای ضروری مربوط به سخت‏ افزارهای سرور را اشغال نمی ‏کنند.

 

مزایا و معایب یو پی اس مرکزی با یو پی اس توزیع‏ شده

در یو پی اس های Decentralized  یا توزیع‏ شده برای رساندن ظرفیت لازم به حد نساب و استاندارد کارمندان بخش پشتیبان باید به هر یک از رک ‏های سرور مراجعه کنند و به نصب یو پی اس های اضافی بپردازند که معمولا خسته کننده است و آنچنان دردی را دوا نمی کند.

این نوع یو پی اس ها مکان زیادی را هم اشغال می کنند و تعداد دستگاه‏ ها و منابعی را که توسط پشتیبان ‏ها مانیتور می شود را را افزایش می ‏دهد. اما یو پی اس های مرکزی برعکس آن هستند و ارتقاء ظرفیت آن ها آنچنان زمان بر نیست و  تک‏ مرحله ‏ای است و در مدیریت و صرفه جویی زمان نیز کمک بسزایی می کند.

علاوه بر تمام مزایا، معماری UPS مرکزی دارای معایبی نیز می باشد. یکی از ایرادات آن این است که اجرای UPS مرکزی مستلزم هماهنگی و برنامه ریزی بیشتر برای طراحی، نصب، تست و راه اندازی است. سازمان ها معمولاً نیازهای فنی خود را بیش از حد برآورد می کنند و در نتیجه تا ۲۵ درصد از مصرف انرژی آنها هدر می رود.

منبع: https://teslaups.ir/what-is-central-ups/