دکتر مسعود یونسیان عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کووید۱۹ ▪...

دکتر مسعود یونسیان عضو کمیته علمی کشوری مقابله با
دکتر مسعود یونسیان، عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کووید۱۹:
▪️هیچ‌جای دنیا واکسن متناسب با این زیرسویهٔ فعلی را ندارند. اگر واکسن متناسب وجود داشت، طبیعتاً بهترین انتخاب بود.
.
▪️اساساً شاید ساخت چنین واکسنی منطقی هم نباشد زیرا ممکن است تا زمان انجام مطالعات آن، واریانت دیگری بروز کند.
.
▪️در هر کشور بر اساس واکسن‌هایی که در اختیار دارند، دستورالعمل تدوین می‌کنند. در کشور ما که بیشتر به واکسن‌های ساخت داخل دسترسی داریم، پروتکل‌ها بر این اساس تدوین می‌شود.
.
▪️تقریباً در همه مواردی که دُزهای یادآور متفاوت با دُزهای اولیه تزریق کردند، منجر به پاسخی برابر یا بهتر از این شده که از همان واکسن استفاده کنند.
.
▪️نکته دوم این است که در عین حال توصیه می‌کنند که اگر قرار است، از واکسن‌های متفاوت برای دز یادآور استفاده شود، از پلتفرمی باشد که کارایی بالاتری داشته باشد، در غیر این صورت همان واکسن قبلی را تزریق کنند.
.
▪️نکته آخر هم این است که ما چه واکسن‌هایی را در اختیار داریم. شاید ایده‌آل این باشد که روی فلان واکسن، واکسن دیگری را تزریق کنم، اما وقتی وجود ندارد، بنابراین می‌روم واکسن دیگری تزریق می‌کنم.
.
▪️نباید به این خاطر تزریق واکسن را به تأخیر اندازیم؛ در مجموع بهترین واکسن برای دز یادآور، واکسنی است که در سریع‌ترین فرصت در اختیار ما قرار بگیرد.
.
▪️اگر به هر دلیلی واکسنی را که مطلوب‌مان است، ‌در اختیار نداریم، واکسنی را که در اختیار است، تزریق کنیم. در شرایط فعلی «زمان» از «نوع واکسن» تعیین‌ کننده‌تر است.
.

اینستاگرام ISNA | ایسنا