چهاردهم تیرماه پنجمین سالگرد خاموشی عباس کیارستمی است فیلمس...

چهاردهم تیرماه پنجمین سالگرد خاموشی عباس کیارستمی
چهاردهم تیرماه پنجمین سالگرد خاموشی عباس کیارستمی است. فیلمساز ایرانی با شهرتی جهانی که مورد احترام همتایان خود در جهان بوده است. به همین مناسبت نقدی از راجر ایبرت درباره «کپی برابر اصل» را منتشر می‌کنیم.
راجر ایبرت نیز مانند عباس کیارستمی حالا سال‌هاست که جهان را ترک کرده است. راجر ایبرت فیلم «طعم گیلاس» ساخته عباس کیارستمی را دوست نداشت و زمان اکران این فیلم در جشنواره کن نقدی منفی علیه فیلم نوشت اما او «کپی برابر اصل» را دوست داشته است. در ادامه نقد این فیلم را به ترجمه احسان بهادری فر می‌خوانید.
.
زنی (ژولیت بینوش) در یک جلسه ی سخنرانی در ایتالیا حضور می یابد. سخنران این جلسه استادی (ویلیام شیمل) است که در خصوص تاریخ هنر صحبت می کند. او به مبحث هنر اصل و هنر غیراصل (بدلی) می پردازد. آیا واقعا تفاوتی وجود دارد؟ زن مشتاق است تا با مرد ملاقات کند. او آدرس مغازه ی عتیقه فروشی خود را برای مرد می گذارد. سر و کله ی مرد پیدا می شود. آنها شروع به گفتگویی می کنند که از همان ابتدا اغواگرانه است. زن به مرد پیشنهاد می دهد که او را تا روستایی در توسکانی برساند. در طول مسیر و در کافه ای در روستا رابطه شان ظاهرا پوست می اندازد. هنگامی که صاحب کافه آنها را در حال جر و بحث می بیند فکر می کند که آنها یک زوج هستند. سپس آنها وانمود می کنند که در واقعیت یک زوج هستند. کدام رابطه حقیقی و کدام ساختگی است؟ آیا آنها زوجی هستند که وانمود می کنند یکدیگر را برای اولین بار دیده اند یا زوج جدیدی هستند که وانمود می کنند ازدواج کرده اند؟ به نظرم بیایید ابتدا فرض کنیم که واقعا برای اولین بار یکدیگر را دیده اند سپس سراغ این فرضیه می رویم که در واقع زن و شوهری میانسال هستند.

شاید مقصود کیارستمی این بوده که نشان دهد حقیقت آن چیزی است که هنرمند انتخاب می کند و این که او می تواند عنصر هنر اصیل را با عنصر هنر تقلبی در میانه ی راه عوض کند.ممکن است منظور او چیز دیگری باشد. زن-که در فیلم نام او را نمی شنویم- و مرد که نامش جیمز میلر است هر دو در وجودشان نوعی شیطنت گفتاری و رفتاری دیده می شود. از نقش آفرینی این زوج لذت بردم. بینوش و شیمل هر دو به حدی هوشیارانه بازی کردند که بینندگان نمی‌توانند تشخیص دهند خودشان هستند یا در حال فریب دادن اند. در صحنه های ابتدایی ظاهرا بینوش به قدری مجذوب مرد شده که این فرض جدی پیش می آید که آنها پیشینه و پیش زمینه ای در رابطه با یکدیگر داشته اند.
ادامه مطلب را در سایت دنیای تصویر بخوانید.
#دنیای_تصویر #دنیای_تصویر_آنلابن #عباس_کیارستمی #کپی_برابر_اصل #ژولیت_بینوش

اینستاگرام دنیای تصویر/dtonline