برای جلوگیری از تعریق زیاد چه می‌توان کرد؟

برای جلوگیری از تعریق زیاد چه می‌توان کرد

پاسخ شما به تاپیک

aghaei

16:48:54 1401/03/23

گزارش

۵ روش برای جلوگیری از تعریق زیاد بدن


۱- رژیم غذایی و ورزش

تعریق زیاد زیر بغل یکی از رایج‌ترین اختلالات بدن است که روش‌های درمانی زیادی برای مقابله با آن وجود دارد. مطالعات نشان داده است که خوردن برخی غذاها مانند فلفل، کافئین و الکل و همین‌طور غذاهای دیرهضم مثل شیرینی و فست­فودها می‌توانند سیستم عصبی بدن را تحریک کرده و علت تعریق زیاد در بدن باشند. علاوه بر این استرس نیز یکی از اصلی‌ترین عوامل تعریق زیاد بدن شناخته شده است. همان‌طوری که می‌دانید  ورزش منظم و روزانه نظیر پیاده‌روی می‌تواند در کاهش استرس بسیار مؤثر باشد. بنابراین پیروی از رژیم غذایی فاقد مواد غذایی چرب، شیرین و همین‌طور فراوری‌شده، انجام منظم تمرینات ورزشی و ریلکسیشن ازجمله روش‌های کمک‌کننده برای کاهش تعریق زیاد زیر بغل هستند.

 

 

۲- استفاده از محصولات موضعی برای درمان تعریق زیاد

ضد عرق‌های موضعی که حاوی آلومینیوم کلراید هستند در برطرف شدن مشکل تعریق زیاد زیر بغل مؤثر خواهند بود. ازنظر علمی ثابت‌شده است که آلومینیوم تنها ماده شیمیایی مؤثر در تعریق زیاد زیر بغل است. غلظت آلومینیوم موجود در بیشتر ضد عرق‌ها ۱۲ تا ۲۵ درصد است اگرچه در ضد عرق‌های قوی‌تر که توسط پزشک تجویز می‌شود این میزان می‌تواند تا ۳۰ درصد و حتی بیشتر افزایش یابد. محصولات موضعی با بستن مجاری عرق در پوست سبب کاهش تعریق زیاد زیر بغل می‌شوند. متأسفانه این محصولات فقط برای چند ساعت قادر هستند که از تعریق زیاد بدن جلوگیری کنند. علاوه بر این محصولات شیمیایی، چای مریم‌گلی، سرکه سیب، جوش‌شیرین و چای سیاه ازجمله روش‌های درمانی خانگی هستند که مصرف موضعی آن‌ها می‌تواند در کاهش تعریق زیاد زیر بغل مؤثر باشد.

 

 

۳- داروهای ضد عرق

آنتی کولینرژیک یکی از رایج‌ترین داروهای خوراکی ضد عرق است. طبق مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۲ انجام شده است دانشمندان دریافتند میزان موفقیت این دارو برای درمان تعریق زیاد بدن تا ۷۵ درصد است. آنتی کولینرژیک­ها با مسدود کردن اتصال‌دهنده‌های عصبی سبب کاهش تولید عرق در بدن می‌شوند. از داروهایی که برای کاهش تعریق زیاد زیر بغل مورداستفاده قرار می‌گیرند می‌توان به بتا بلاکرها، گلیکوپیرولات، پروپتانلین، بنزتروپین و اوکسیبیوتین اشاره کرد. ازآنجایی‌که در ساختار محصولات و داروهای ضد عرق از ترکیبات شیمیایی استفاده می‌شود متأسفانه این روش‌های درمانی با عوارض جانبی همراه بوده و گاهی اوقات تأثیر چندانی در رفع مشکل تعریق زیاد زیر بغل ندارند.

 

 

۴- جراحی

در صورت عدم موفقیت روش‌های ساده فوق، انواع روش‌های جراحی نظیر بوتاکس، لیزر درمانی، اینتوفورسیس، MiraDry و ETS  برای درمان تعریق زیاد زیر بغل و کف دست مورداستفاده قرار می‌گیرند. اگرچه این روش‌ها به‌عنوان درمان دائمی تعریق زیاد زیر بغل شناخته‌شده‌اند اما ممکن است با عوارضی نظیر عفونت، خونریزی و آسیب عصبی همراه شوند.

 

 

۵- استفاده از زیرپوش مناسب

از بین محصولات ضد تعریق، زیرپوش ضد عرق بی عارضه­ترین روش درمانی برای تعریق زیاد زیر بغل است. زیرپوش ضد عرق تاپیک نمونه‌ای از زیرپوش‌های ضد عرق است که با بهره‌گیری از فناوری لایه محافظ قادر خواهد بود عرق بدن را جذب کند و مانع از خیس شدن لباس و نامناسب شدن شکل ظاهری آن ­شود. لایه محافظ بکار رفته در ناحیه زیر بغل زیرپوش تاپیک ازیک‌طرف جاذب رطوبت بوده و عرق را از روی بدن جذب می‌کند و از طرف دیگر خاصیت آب‌گریزی دارد و مانع از آشکار شدن تعریق زیاد زیر بغل خواهد شد. به دلیل عدم استفاده از مواد شیمیایی در لایه‌های محافظ زیرپوش تاپیک، این لایه‌ها براثر شستشو از بین نرفته و همچنان خاصیت خود را حفظ می­کنند. زیرپوش ضد عرق تاپیک ۱۰۰ درصد از پنبه تولیدشده ازاین‌رو با هر پوستی سازگار بوده و  از بروز حساسیت‌های پوستی جلوگیری می­کند.

 

 

منبع: اقتصادنیوز

بپسند

0 پسند