هر نهال آلبالو چقدر بار میدهد؟

هر نهال آلبالو چقدر بار میدهد

هر درخت آلبالو چند کیلوگرم میوه آلبالو می دهد؟

 

اگر من امروز در باغچه حیاتمان چند درخت آلبالو بکارم، چند ماه و یا سال دیگر می توانم میوه برداشت کنم؟ و هر درخت چه میزان بار میدهد؟ (البته با رعایت تمام اصول کشت)

پاسخ شما به تاپیک

nikan

18:48:58 1401/03/12

گزارش

درخت آلبالو یا Black cherry


نام علمی : Prunus cerasus و از خانواده Rosaceae می باشد.
آلبالو از نظر گیاه شناسی بسیار به گیلاس شبیه است. آلبالو بومی نواحی بین دریای خزر و دریای سیاه است که احتمالاً بذر آن توسط پرندگان به سایر نقاط از جمله اروپا برده شده است. مناطق عمده کشت آلبالو فرانسه، یوگسلاوی و آلمان می باشد.

 

گیاه شناسی :

آلبالو گیاهی خزان پذیر با برگهای لوزی بصورت متناوب روی شاخه قرار دارند. رنگ پوست آن قهوه ای روشن تا نقره ای است. آلبالو از نظر حجم در مقایسه با گیلاس جای کمتری را اشغال می کند.

 

ارتفاع درختان آلبالو ۴-۲ متر و ساقه بعضی از ارقام بسیار قابل انعطاف است و براحتی بدون آنکه شکسته شود خم می شود بهمین دلیل در چیدن میوه بعضی ارقام نیازی به نردبان نمی باشد و میتوان درخت را خم کرد و میوه آنرا چید. گل روی اسپورهای سـالهای قبل و همچنین روی شــاخه های ســال قبل هم تشکیل می شود. گلها بصورت ۵-۳ تایی در یک جوانه ظاهر و گلها دارای ۵ گلبرگ، ۵ کاسبرگ، پرچم و یک مادگی است. بر عکس گیلاس آلبالو خود بارور است و برای تلقیح نیازی به ارقام گرده افشان ندارد. گرده ‌آلبالو میتواند گل گیلاس را تلقیح کند.
 

گل آلبالو معمولاً دیرتر از سایر میوه های هسته دار باز می شود بهمین دلیل معمولاً با خطر سرمازدگی مواجه نمی شود. میوه آلبالو دارای دم بلند که بر اساس بلندی یا کوتاهی دم تقسیم بندی می شود و معمولاً ارقام دم کوتاه مرغوب ترند. 

 

اقلیم :
نیاز سرمایی آلبالو بین ۱۶۰۰-۶۰۰ ساعت زیر ۷ درجه سانتیگراد می باشد. تابستان های خشک و خنک برای این درخت مناسب است. مقاومت به سرما در حد سیب است. ریشه آلبالو در برابر خاک مرطوب نسبت به گیلاس دارای مقاومت بیشتری است و ریشه آلبالو سطحی و تا حداکثر عمق ۵/۱ متر گسترش می یابد.

 

ازدیاد :
آلبالو به سه روش کاشت بذر، پاجوش و پیوند قابل ازدیاد است. آلبالوهای معمولی بیشتر بصورت پاجوش ازدیاد میگردد. ولی ارقام جدید آلبالو از قبیل آلبالو گیسی و آلبالو مجارستان (سیکانی مجی-اردی جوبیلیوم و بوترمو) با پیوند روی پایه آلبالو تلخ(محلب) ازدیاد می یابد و پیوند شکمی(T) در آلبالو معمول می باشد.کاشت و تربیت درختان آلبالو :
فاصله کاشت در آلبالو ۵*۴ و یا ۵*۵ است. زمان انتقال نهال به زمین اصلی از پاییز و پس از ریزش برگها آغاز و تا قبل از باز شدن شکوفه ها در بهار ادامه دارد. درخت آلبالو معمولاً در خزانه دارای شاخه های جانبی است که در موقع کاشت باید این شاخه های جانبی را قطع کرد. آلبالو معمولاً سربرداری نمی شود و پس از سال دوم ۶-۵ شاخه در اطراف ساقه اصلی حفظ و بقیه حذف میگردد. 

 

هرس :
هرس در آلبالوهای بارور مطرح نیست و به غیر از شاخه های شکسته شده و یا بیمار بقیه حفظ میگردد. میوه آلبالو روی شاخه های یکساله و اسپورها تشکیل میگردد. بهترین شاخکهای میوه ده روی شاخه های ۳-۲ ساله قرار دارد. هر چه از عمر این شاخکها میگذرد کم بارتر می شوند. عمر شاخکهای روی ساقه های افقی، بیشتر از شاخکها روی ساقه های عمودی است. پس از آنکه درخت آلبالو به حد رشد کامل و میوه دهی رسید هر ساله شاخه ها باید ۲۰-۱۰ سانتیمتر رشد داشته باشد تا خاصیت میوه دهی ادامه یابد.آبیاری :
 

نیاز آبی آلبالو با گیلاس برابر است اگر چه مقاومت به خشکی در آلبالو بیشتر از گیلاس است.

 

برداشت :
محصول آلبالو را باید وقتی برداشت کرد که کاملاً رسیده باشد. رنگ میوه رسیده قرمز تیره است. زمان رسیدن میوه حدود ۹۰ روز پس از تمام گل درخت می باشد. متوسط وزن هر میوه ۶-۵ گرم و متوسط هر درخت ۳۰ کیلوگرم است. برداشت معمولاً با دست انجام می شود. آلبالو مصرف تازه خوری ندارد و بیش از ۹۵% آن به مصرف تهیه آب میوه، کمپوت، مربا و شربت می رسد.

 

کود و تغذیه :
بر طبق آزمایشاتی که در کشورهای مجارستان در باغهای آلبالو انجام شده است ازت و فسفر اثر کمی روی مواد غذایی موجود در برگهای آلبالو داشته اند. اما کودهای پتاسه بستگی خوب و مثبتی با پتاس محتوی برگها نشان داده اند. ولی منگنز نسبت منفی داشته است. اما به هر حال کودهای ازته و پتاسه اثر زیادی در تشکیل و تولید میوه داشته اند که افزایش تولید فقط با کودهای پتاسه بوده است. اثر مثبت پتاس و همچنین بطور نامحسوس (کمی) اثر ازت در جلوگیری از سرما زدگی گلهای آلبالو مشاهده گردیده است.
 

با توجه به آزمایشات فوق برنامه کلی مصرف کودهای شیمیایی در باغهای آلبالو به شرح ذیل می باشد.
 

ازت : حدود ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم در درختان جوان و ۸۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم در درختان بالغ
پتاس : درختان جوان ۴۰ کیلوگرم و بارور حدود ۱۰۰ کیلوگرم و همچنین بـــر حسب ضرورت از کــودهای ریز مغزی نیز هر ساله باید استفاده نمود.

 

آفات مهم آلبالو در استان اصفهان :


مهمترین آفت آلبالو مگس گیلاس می باشد.

 

بیماریهای مهم آلبالو :
از مهمترین بیماریهای آلبالو در استان اصفهان شانکر باکتریایی درختان هسته دار و پوسیدگی آرمیلاریایی ریشه می باشند.
 

ســـطح کشت آلبالو در ایران ۱۰۶۰۷ هکتار که اکثراً در استانهای خراسان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و تهران کشت گردیده است. سطح کشت آلبالو در استان اصفهان ۸/۷۵۱ هکتار (۸/۱۵۱ هکتار نهال و ۶۰۰ هکتار بارور) با متوسط عملکرد ۵۲۴۲ کیلوگرم در هکتار می باشد. مناطق عمده تولید آلبالو در استان اصفهان شهرستانهای نجف آباد، خمینی شهر، سمیرم، شهرضا و اصفهان می باشند

 
بپسند

0 پسند

zaal

18:37:19 1401/03/12

گزارش

انواع روش کشت آلبالو:

برای کاشت آلبالو چه در مقیاس کوچک مانند حیاط خانه و چه در ابعاد بزرگ‌تر مانند باغ، در مرحله اول این نکته را در نظر بگیرید که فضا آفتاب‌گیر خوبی داشته باشد و حداقل روزی ۶ ساعت نور خورشید به آن محدوده بتابد، البته خاک و نوع آبیاری هم مهم است.

به طور کلی آلبالو به سه روش تکثیر می‌شود؛ از طریق بذر، پیوند و پاجوش.

 

  • کاشت درخت آلبالو با بذر

در این روش، بذر آلبالو را در گلدان می‌کارید و در سرمای طبیعی زمستان یا یخچال قرار می‌دهید تا نیاز سرمایی آن برطرف شود و جوانه بزند. این روند بین ۶ تا ۸ هفته زمان خواهد برد.

 

  • کاشت نهال آلبالو از طریق پیوند

کاشت آلبالو؛ در برخی گونه‌ها مانند گونه‌های گیسی و مجارستانی از طریق پیوند انجام می‌شود. در این روش پیوند آلبالو تلخ و پیوند شکمی انجام می‌شود و پس از برگ‌ریزان درخت در فصل پاییز، نهال به زمین منتقل می‌شود.

 

  • کاشت درخت آلبالو از طریق پاجوش

در اطراف درخت آلبالو، پاجوش‌های زیادی می‌روید که می‌توانید با دقت دور آن‌ها را خالی کنید، پاجوش‌ها را بدون صدمه زدن به ریشه جدا کنید و  در گودال‌هایی که آماده کرده‌اید اقدام به کاشت آلبالو، نمایید.

 

آیا کاشت درخت آلبالو از طریق هسته هم ممکن است؟

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که آیا می‌توان آلبالو را از طریق هسته هم کشت کرد؟! در پاسخ باید بگوییم این یکی از مرسوم‌ترین و قدیمی‌ترین روش‌های کاشت آلبالو، به‌شمار می‌رود.

در این نحوه هسته‌ های آلبالو را از یکدیگر جدا نمایید، سپس در گام بعدی بهتر است بشویید و تمیز نمایید و سپس در بطری‌ های شیشه‌ای که در آن خاک مرطوب وجود دارد بیندازید و روی آن را هم کود مرطوب بپاشید. رطوبت خاک را همواره حفظ کنید و آن را در جای سرد قرار دهید. سپس هسته‌ها را در باغچه یا باغ بکارید، معمولاً بعد از دو ماه هسته‌ها جوانه خواهند زد.

فاصله کاشت درخت آلبالو چقدر است؟

سیستم کاشت آلبالو؛ غالباً به روش مربعی است و درختان در فاصله ۶ متری از هم کشت می‌شوند که البته ممکن است این فاصله در برخی ارقام کم یا زیاد شود.  به عنوان مثال گونه انگلیسی نهال مورلو را می‌توان با 4 تا 5 متر فاصله از یکدیگر نیز کشت نمود. ریشه برخی گونه‌ها هم بسیار قوی است و باید ۷ متر فاصله را در هنگام کاشت نهال آلبالو، در نظر گرفت.

فصل مناسب کاشت آلبالو چه فصلی است؟

درخت آلبالو از نهال های علاقمند به سرما است که در سرمای زمستان آسیب نمی‌بیند و توان مقابله با آن را دارد. بنابراین بهترین زمان کاشت نهال آلبالو از اواسط آبان ماه تا نیمه اسفند ماه است.

آیا پرورش درخت آلبالو در باغچه ممکن است؟

از آنجایی که آلبالو، درخت مقاومی است، در بهار جلوه‌ای بسیار زیبا دارد و ظرف ۳ تا ۵ سال به بار می‌نشیند و از سوی دیگر کسی نیست که طعم آن را دوست نداشته باشد، بسیاری‌ها علاقمند هستند تا در باغچه خانه اقدام به کاشت آلبالو، نمایند.

خب در پاسخ به این سوال که آیا کشت آلبالو در باغچه ممکن است با خیر، باید گفت بله.

کاشت نهال آلبالو؛ پاجوش آلبالو، هسته و بذر در حیاط خانه ممکن است تا کمتر از یک دهه دیگر بتوانید از میوه‌های خوشمزه درخت خانه‌تان بستنی یخی یا مرباهای خوشمزه درست کنید.

 

باغداری و مراقبت‌های لازم از آفات و بیماری‌های درختان آلبالو چگونه است؟

در مورد مراقبت‌های باغداری درخت آلبالو باید گفت که این گیاه نیاز چندانی به هرس ندارد و کافی است شاخه‌های خشک گیاه را از آن جدا کنید. مهم‌ترین آفت این گیاه، مگس گیلاس است که برای از بین بردن آن از آفت‌کش استفاده کنید.

هم‌چنین بیماری آرمیلاریایی ریشه در درخت آلبالو بسیار شایع است، چنانچه نتوانید به موقع آن را درمان کنید بهتر است درخت آسیب دیده و اطراف آن را تخلیه کنید تا مانع خسارت دیدن سایر درختان باغ شود. شانکر باکتریایی نیز گاهی درختان آلبالو را در برمی‌گیرد که عامل اصلی ایجاد آن، رطوبت زیاد و کوددهی نامناسب است.

بنابراین برای آبیاری و کوددهی پس از کاشت نهال آلبالو، برنامه‌ای علمی و منظم داشته باشید تا دچار مشکل نشوید.

 

خاک مناسب رشد نهال آلبالو چیست و باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

خاکی که برای کاشت نهال آلبالو؛ مناسب است باید سبک باشد و از طرف دیگر زهکشی مناسبی هم داشته باشد. در عین حال، خاک باید رطوبت و مواد معدنی را حفظ کند و ریشه گیاه را در بربگیرد. بهترین نوع خاکی که برای باغ آلبالو بسیار کاربرد دارد خاک لومی لست. تلفیق خاک لومی رسی با خاک برگ و افزودن کود به آن، شرایط ایده‌آلی برای رشد آلبالو فراهم می‌ کند.

 

نحوه آبیاری نهال و درخت بالغ آلبالو چگونه است؟

درخت آلبالو از آن گیاهان حساسی که تا آب به آن‌ها نرسد، دچار مشکل شوند و به باغدار آسیب بزنند، نیست. همین شرایط مقاوم هم سبب شده است تا بسیاری‌ها علاقمند به کاشت درخت آلبالو، در باغ خود باشند. با این حال برای مدت طولانی گیاه را تشنه نگذارید و به‌ویژه در فصل تابستان بیشتر حواستان به آن باشد.

درختان جوان و نهال‌ ها چون از ریشه کمتری برخوردارند و خاک نیز منافذ باز زیادی دارد، بهتر است هرگاه خاک اطراف درخت آلبالوخشک شد، عملیات آبیاری را انجام دهید. در تابستان نیاز است تا پس از کاشت نهال آلبالو، آن را دو تا سه بار در هفته آبیاری کنید، اما برای درختان بالغ یکبار آبیاری در هفته کافی است.

مکانیزم آبیاری باید به گونه‌ای باشد که تا عمق یک متری خاک را مرطوب کند و حتما نقطه‌ای از خاک را آبیاری کنید که در سایه‌سار درخت واقع شده است.

 

قلمه زدن درخت آلبالو چگونه صورت می پذیرد؟

قلمه زدن یکی از متد های قدیمی جهت گسترش گیاهان است که درباره درختان میوه بیشتر اتفاق می‌افتد. طی این روش، یکی از شاخه‌ های جوان توسط وسیله‌ تیز استریل شده از گیاه مادر جدا می‌شود و در شرایط ریشه‌دهی قرار می‌گیرد. قلمه آلبالو باید در محیط سرد قرار بگیرد و معمولا قلمه گیاه را در فصل برگ‌ ریزان از ساقه اصلی جدا می‌کنند. برای سرعت ریشه‌دهی می‌توان از ویتامین‌ها و هورمون‌ها استفاده کرد و بهتر است در جعبه‌ها و یا گلدان‌های عمیق فرآیند ریشه‌دهی اتفاق بیفتد.

سپس در فصل کاشت آلبالو، قلمه‌های ریشه‌دار را باید در باغ یا باغچه غرس کرد.

 

نحوه کودهی پس از کاشت درخت آلبالو چگونه است و بهترین کودهای شیمیایی و حیوانی برای آلبالو کدامند؟

هر گیاهی برای اینکه مراحل رشد خود را طی کند و در برابر آفات و بیماری‌ها قوی شود، نیازمند کودرسانی است. آلبالو هم از این قاعده مستثنا نیست و پس از کاشت آلبالو، باید عملیات کودرسانی با آن طبق زمان‌بندی مشخص و با توجه به نیاز گیاه انجام بگیرد.نهالی که در مدت زمان معینی به اندازه کافی رشد نکرده باشد، باید با استفاده از کود، مواد غذایی مورد نیاز را دریافت کند تا فرآیند رشدش تحریک شود.

اگر باغدار مجربی باشید، از شکل و رنگ و لکه‌های برگ درخت، متوجه نیاز آن به کود خواهید شد. اگر باغدار تازه‌کاری هستید، پیشنهاد می‌شود در فواصل زمانی مشخص و یا با مشاهده هرگونه تغییر در برگ درختان، آن‌ها را به یک مهندس کشاورزی نشان دهید تا تجویز لازم را انجام دهند. بهترین کود پس از کاشت نهال آلبالو، کودهای ازته، میکرو، ماکرو و پتاسه است.

بپسند

0 پسند

navazesh

18:33:40 1401/03/12

گزارش

شرایط اقلیمی مناسب کاشت نهال آلبالو محلی

نهال آلبالو محلی باید حدود ۶۰۰ الی ۱۶۰۰ ساعت دمای کمتر از ۷ درجه سانتی گراد دریافت کند تا از خواب زمستانی برخیزد و گلدهی خود را آغاز نماید. پس از تامین نیاز سرمایی این نهال در نیمه دوم فروردین گلدهی می کند. این نهال از ارقام دیرگل می باشد. به دلیل بالا بودن نیاز سرمایی این نهال ممکن کاشت این نهال در مناطق گرمسیر نتیجه مطلوب نداشته باشد زیرا نیاز سرمایی نهال تامین نمی شود.

 

نهال آلبالو محلی قادر به تحمل سرمای ۲۵درجه زیر صفر می باشد. در واقع این نهال مقاومت بسیار خوبی در برابر سرما و گرما دارد. اما باید توجه داشت که این نهال در مناطقی که دارای تابستان های خشک و خنک می باشد عملکرد بهتری را نشان می دهد. در واقع کاشت این نهال در مناطق معتدل سرد، سردسیر و کوهستانی مناسب است. به دلیل دیر گل بودن این نهال، گل ها از سرمازدگی در امان می مانند.

 

نهال آلبالو محلی مقاومت بسیار بالایی نسبت به شوری و قلیایی بودن خاک دارد. اما مناسب ترین خاک برای کاشت این نهال خاک های لومی مرغوب، سبک و با زهکشی مناسب می باشد. برای تقویت خاک، رشد و میوه دهی بهتر نهال می توان ترکیبات پتاسیم به خاک بیفزاییم. همچنین برای جلوگیری از سرمازدگی نهال ازت به کار می رود. نهال آلبالو نسبت به نهال گیلاس در خاک های مرطوب مقاومت بیشتری دارد.

 

نحوه کاشت نهال آلبالو محلی

از آنجا که نهال آلبالو محلی در برابر سرمازدگی مقاوم می باشد، زمان مناسب برای کاشت این نهال البالو از فصل پاییز و پس از ریزش برگ نهال ها شروع شده و حداکثر تا فصل بهار و قبل از باز شدن شکوفه های نهال می باشد. مناسب ترین زمان برای کاشت این نهال از نیمه آبان و دی ماه می باشد. زیرا در این زمان نهال در خواب زمستانی به سر می رود و می تواند تا زمان شکوفه دهی با شرایط منطقه کاشت سازگار شود.

 

بهتر است برای کاشت نهال آلبالو محلی روزهای ابری را انتخاب نمایید. زیرا بارش باران پس از کاشت نهال باعث سیراب شدن ریشه نهال و تثبیت بهتر آن می شود. برای کاشت نهال توجه داشته باشید که فاصله مناسب بین نهال ها در نظر بگیرید. زیرا نهال ها برای اینکه عملیات فتوسنتز به خوبی انجام شود باید در معرض تابش نور خورشید قرار بگیرند. در صورتی که فاصله بین نهال ها مناسب نباشند درختان بر روی یکدیگر سایه ایجاد کرده و مانع از دریافت نور هم می شوند.

 

طبق بررسی های انجام فاصله مناسب برای کاشت این نهال ۴ *۴ و یا ۵ * ۵ متر می باشد. در فواصل تعیین شده گودال هایی برای کاشت نهال حفر کنید. عمق مناسب برای کاشت نهال آلبالو محلی ۷۰ الی ۱۰۰ سانتی متر می باشد. پس از قرار دادن نهال به طور عمود در گودال اطراف آن را با ترکیب خاک، کمپوست، خاک برگ و کود پر کنید. پس از کاشت نهال بلافاصله باید آبیاری کنیم. چند ساعت بعد آبیاری باید تکرار شود. این آبیاری برای تثبیت ریشه ضروری است. این نهال آلبالو خودبارور می باشد و نیاز به رقم گرده افشان ندارد.

 

آبیاری

آبیاری نهال آلبالو محلی باید در زمانی صورت گیرد که سطح خاک خشک می باشد. این نهال نسبت به غرقابی شدن ریشه حساس می باشد بنابراین باید از روش آبیاری مناسب استفاده گردد. آبیاری این نهال بهتر است در سایه انداز صورت گیرد. در سال های ابتدایی کاشت نیاز است که در فصول گرم و بدون بارندگی تابستان، نهال در هر هفته ۲ الی ۳ بار آبیاری گردند.

 

پس از بلوغ نهال آلبالو محلی فواصل آبیاری افزایش می یابد. در ماه های فروردین، اردیبهشت و خرداد نهال هر ۱۰ روز یکبار آبیاری می گردد. همچنین در ماه های تیر، مرداد، شهریور و مهر یک بار در هفته آبیاری درختان آلبالو کافی است.

 

هرس و سمپاشی

در صورتی که نهال آلبالو محلی باروری مناسب داشته باشد احتیاجی به هرس نهال نیست. هرس این نهال فقط زمانی انجام می شود که شاخه ای بشکند یا بیمار شود. اما در صورتی که نهال را هرس کنیم رشد میوه ها دیرتر و در نتیجه میزان محصولات افزایش می یابد. معمولا این نهال در اواخر تابستان هرس فرمدهی و در اواخر پاییز و اواخر زمستان به هرس باردهی نیاز دارد.

 

از آفات مهم نهال آلبالو محلی می توان به مگس گیلاس اشاره کرد. همچنین این نهال در معرض ابتلا به بیماری هایی از جمله شانکر باکتریایی درختان هسته دار و همچنین پوسیدگی آرمیلاریایی ریشه (پوسیدگی قهوه ای) هستند.

 

باردهی

نهال آلبالو محلی از نیمه فروردین گلدهی می کند و حدود ۹۰ روز پس از گلدهی میوه میدهد. اوایل تیرماه محصول این نهال قابل برداشت. محصول این نهال قبل از رسیدن به رنگ سبز است اما کم کم پس از رسیدن آلبالو قرمز درخشان می شوند. معمولا میوه ها بر روی شاخه های یک ساله رشد می کنند. برداشت محصولات این نهال معمولا با دست انجام می شود.

 

انتظار می رود که از هر هکتار از زمین حدود ۳۰ تن برداشت محصول داشته باشیم. در واقع میزان بازدهی سالیانه نهال آلبالو محلی بسیار عالی می باشد. این درختان در حدود ۲۵ الی ۳۵ سال عمر اقتصادی دارد که شما می توانید در این مدت محصولات با کیفیت و به میزان بالایی را از درختان برداشت نمایید.

بپسند

0 پسند