مخترع تلفن هوشمند یا اسمارت فون چه کسی است؟

مخترع تلفن هوشمند یا اسمارت فون چه کسی است

تلفن هوشمند را چه کسی اختراع کرده است؟

 

چه کسی و در کجا اولین بار به فکر ترکیب کامپیوتر و تلفن افتاد.

پاسخ شما به تاپیک

midooni

15:42:07 1401/03/12

گزارش

لفظ گوشی هوشمند یا اسمارت فون اولین بار و در سال ۲۰۰۰ Ericsson R۳۸۰ اختصاص یافت. این گوشی علاوه بر ویژگی‌های هوشمند خود به اندازه یک گوشی سبک، شیک و کوچک بود. همچنین این گوشی اولین اسمارت فونی بود که به سیستم عامل Symbian مجهز بود.

 

نقطه عطف تحول اسمارت فون‌ها

در سال ۲۰۰۷ استیو جابز و اپل با معرفی گوشی آیفون تعریف جدیدی از گوشی‌های هوشمند را ارائه دادند. آیفون ۲G یا همان نسل اول آیفون با شعار اختراع دوباره گوشی موبایل معرفی شد.

طراحی شیک، کوچک و خلاقانه و رابط کاربری عالی و در عین حال ساده باعث شد آیفون را به خواستنی‌ترین محصول تکنولوژی دنیا تبدیل کرد. قبل از معرفی آیفون، نوکیا بزرگترین کمپانی سازنده گوشی‌های هوشمند به شمار می‌آمد و هیچ شرکتی حتی نزدیک آن هم نبود. اما نوآوری‌های اپل، غفلت و اشتباهات نوکیا منجر شد که شرکت فنلاندی از بازار گوشی‌های هوشمند ناپدید شود.

تبدیل عکاسی از کاری تخصصی به کاری ساده و سرگرم کننده، تحول تکنولوژی لمسی و انقلاب در بازار اپلیکیشن‌ها با معرفی اپ استور بخشی از دستاورد‌های این محصول انقلابی بود. اولین آیفون موجب شد که استفاده از اینترنت در اسمارت فون‌ها به شکل چشمگیری افزایش پیدا کند. همچنین آیفون اولین گوشی بود که بدون واسطه قلم و تنها با استفاده از انگشتان خود از آن استفاده کنید.

بپسند

0 پسند

hosna

15:38:07 1401/03/12

گزارش

ایده و سیم‌هایی که تلفن و محاسبه‌ها را یکدیگر تلفیق می‌کنند نخستین بار در سال ۱۹۷۱ به ذهن تئودور جی پراسکواک رسیده و در سال ۱۹۷۳ به ثبت رسید و در آغاز ۱۹۹۳ به بازار فروش عرضه شد. او نخستین کسی بود که مفهوم هوش، پردازش داده و صفحه‌های نمایشی دیواری را در تلفن‌های همراه معرفی کرد که سرانجام به تلفن‌های هوشمند انجامید. در سال ۱۹۷۱، پراسکواک که در شرکت بوینگ در هانتسویل در ایالت آلاباما کار می‌کرد یک فرستنده و گیرندهٔ دارای راه‌های اضافی ارتباطی با وسایلی که در دوردست هستند معرفی کرد اما این وسیله اپلیکیشن‌های هدف کلی پی دی آ موجود در یک وسیلهٔ برون سیم نمونه تلفن‌های هوشمند را دارا نبود. این وسایل در شرکت تلفن در لیسبورگ در ایالت آلاباما نصب شده و به وسیلهٔ دیگر از شرکت‌های تلفن معرفی شوند. مدل‌های اولیه و تاریخی هم چنان در تصرف پراسکواک می‌باشند.

 

نخستین تلفن همراه برای تلفیق با ویژگی‌های پی دی آ، یک نمونه اولیه آی بی ام بود که در سال ۱۹۹۲ ساخته شد و همان سال در نمایش تجاری صنعت کامپیوتر او ام دی ای ایکس معرفی شد. یک مدل بهبود یافته از آن محصول در سال ۱۹۹۴ توسط بل سالت تحت عنوان سیمون پرسنال کامینیکتور به مصرف‌کنندگان عرضه شد. سیمون اولین تلفن همراه بود که می‌توان از آن به عنوان یک تلفن هوشمند یاد کرد. البته این وسیله در سال ۱۹۹۴ یک تلفن هوشمند خوانده نمی‌شد. علاوه بر توانایی آن در ایجاد و دریافت تماس‌های تلفن‌های همراه سیمون قادر به ارسال و دریافت فکس‌ها و ایمیل‌ها بوده و شامل اپلیکیشن‌های دیگری مانند دفترچه آدرس، تقویم، زمانبندی ملاقات‌ها، ماشین حساب، ساعت جهانی و یک نوت پد در صفحه نمایش لمسی خود بود.

 

سیمون اولین تلفن هوشمندی بود که با ویژگی‌های یک پی دی آ ترکیب شد. عبارت «اسمارت فون» در سال ۱۹۹۵ برای توصیف یک فون رایت کامینیکتور به عنوان یک تلفن هوشمند در مجله‌ها دیده شد.

 

در اواخر سال ۱۹۹۰، بسیاری از دارندگان تلفن‌های همراه یک وسیله جداگانهٔ پی دی آ را با خود حمل می‌کردند که نسخه‌های اولیهٔ سیستم عامل‌هایی شامل پالم او اس، بلک بری او اس یا ویندوز سی ای آی پی سی در آن‌ها اجرا می‌شد. این سیستم عامل‌ها سپس به سیستم عامل‌های همراه تبدیل شدند. در سال ۱۹۹۶، شرکت نوکیا، نوکیا ۴۰۰۰ را عرضه کرد که یک پی دی آ بر مبنای سیستم عامل جیو ورژن ۳٫۰ از جئو وورکس را با یک تلفن همراه دیجیتال بر پایهٔ نوکیا ۲۱۱۰ تلفیق می‌کرد. هر دو وسیله توسط یک لولا به یکدیگر متصل شده بودند که تحت عنوان کلامشیل دیزاین شناخته می‌شد. به هنگام بازکردن وسیله، صفحه نمایش در بالای سطح درونی و یک صفحه کلید فیزیکی کیوورتی در پایین وجود داشت.

 

برنامه‌ریز، شخصی پست الکترونیکی، تقویم، دفترچه آدرس، ماشین حساب، دفترچه یادداشت و جستجوگر وب متنی و نیز توانایی ارسال و دریافت فکس‌ها را ارائه داد. زمانی که برنامه‌ریز شخصی بسته می‌شد. این وسیله به عنوان یک تلفن همراه دیجیتال قابل استفاده بود.

 

در ژوئن ۱۹۹۹، کوالکام یک تلفن هوشمند «سی دی ام آ دیجیتال پی سی اس» دارای پی‌دی‌اف یکپارچه و قابلیت اتصال به اینترنت ارائه کرد که تحت عنوان تلفن هوشمند پی دی کیو شناخته می‌شد.

 

در اوایل سال ۲۰۰۰، اریکسون آر ۳۸۰ توسط ارتباطات سیار اریکسون عرضه شد و اولین دستگاهی بود که به عنوان تلفن هوشمند در معرض فروش گذاشته شد. این وسیله ویژگی‌های یک تلفن همراه و یک دستیار دیجیتال شخصی (پی دی آ) را تلفیق کرد و تعداد محدودی جستجوی اینترنتی را پشتیبانی می‌کرد و نیز دارای یک صفحه نمایش لمسی غیر هادی و با بهره‌گیری از یک قلم بود در اوایل سال ۲۰۰۱ پالم ال ان سی، کیوکرا ۶۰۳۵ را معرفی کرد که یک پی دی آ با یک تلفن همراه ترکیب کرده و بر مبنای ورژن کار می‌کرد. این وسیله همچنین تعداد محدود جستجوی اینترنتی را پشتیبانی می‌کرد.

 

تلفن‌های هوشمند قبل از اندروید، آی او اس و بلک بری معمولاً دارای سیستم عامل سیمبین بودند که نخستین بار توسط پیسیون توسعه داده شد. سیمبین تا کیو چهار ۲۰۱۰ رایج‌ترین سیستم عامل برای تلفن‌های هوشمند محسوب می‌شد (ماس آدپشن) به مقبولیت عمومی در ۱۹۹۹ شرکت ژاپنی ان ان تی دوکومو نخستین تلفن‌های همراه را به منظور دستیابی و مقبولیت عمومی در یک کشور عرضه کرد. این تلفن‌ها بر مبنای سیستم عامل آی مد کار می‌کردند که سرعت انتقال داده را تا ۹٫۶ کیلو بیت بر ثانیه افزایش می‌داد. بر خلاف نسل‌های آینده سرویس‌های بدون سیم آی مد به ان ان تی دوکومو از یک سی اچ تی ام‌ال استفاده می‌کرد که برخی از جنبه‌های اچ تی ام‌ال قبلی را به منظور افزایش سرعت داده، محدود می‌کرد. قابلیت‌های محدود، صفحه نمایش‌های کوچک و پهنای باند محدود به تلفن‌ها اجازه می‌داد تا از سرعت‌های پایین‌تر و در دسترس داده استفاده کنند.

 

پیشرفت آی مد به ان ان تی دوموکو کمک کرد تا تعداد مشترکان را تا پایان سال ۲۰۰۱ به ۴۰ میلیون نفر افزایش دهد. این شرکت به عنوان اولین بازار سرمایه در ژاپن و دومین در جهان رتبه‌بندی شد. این قدرت در مواجه با پیشرفت SG و تلفن‌های جدید با شبکه‌های پیشرفت بدون سیم رو به افول گذاشت.

 

خارج از ژاپن، تلفن‌های هوشمند هم چنان، کمیاب بودند. با این وجود در اواسط ۲۰۰۰، وسیله‌هایی بر مبنای ویندوز موبایل مایکروسافت شروع به جلب توجه بین کاربران کسب و کار در آمریکا کردند.

 

سپس بلک بری به مقبولیت عمومی در آمریکا دست یافت و در سال ۲۰۰۶ کاربران آمریکایی عنوان «کرک بری» را به علت ماهیت اعتیادآور این وسیله به آن نسبت دادند. این شرکت در ابتدا جی اس ام بلک بری ۶۲۱۰ و بلک بری ۶۲۲۰ و بلم بری ۶۲۳۰ را در سال ۲۰۰۳ عرضه کرد.

 

سیمبین در اواسط تا اواخر ۲۰۰۰ رایج‌ترین سیستم عامل تلفن‌های همراه در اروپا بود. در ابتدا دستگاه‌های سیمبین به نوکیا مشابه با ویندوز موبایل‌ها و بلک بری بر کسب و کار تمرکز داشت. از سال ۲۰۰۶ به بعد نوکیا به تولید گوشی‌های هوشمند متمرکز بر سرگرمی پرداخت که با ان سریس به محبوبیت رسید. در آسیا، به استثناء ژاپن، روند مشابه با اروپا بود.

 

در سال ۲۰۰۷ شرکت اپل آیفون را معرفی کرد که از نخستین تلفن‌های همراهی بود که از یک رابط لمسی چندگانه استفاده می‌کرد. به علت استفاده از یک صفحه لمسی بزرگ با ورودی مستقیم انگشت به عنوان ابزار اصلی تعامل به جای قلم، صفحه کلید یا صفحه کلید رایج تلفن‌های هوشمند در آن زمان، قابل توجه بود و در سال ۲۰۰۸ اولین تلفن همراه با سیستم عامل اندروید تحت عنوان اچ تی سی دریم (که به عنوان تی موبایل جی وان نیز شناخته می‌شد) عرضه شد.

 

اندروید یک پلت فرم منبع باز می‌باشد که توسط اندی رابین پایه‌گذاری شده و به وسیله گوگل پشتیبانی شد. هرچند مقبولیت اندروید در ابتدا روند آهسته‌ای داشت اما در سال ۲۰۱۰ مقبولیت عمومی گسترده‌ای را به خود اختصاص داد و اکنون هردو این پلت فرم‌ها منجر به سقوط کمپانی‌های پیشرو مبتکی شدند. به عنوان مثال مایکروسافت شروع به استفاده از یک سیستم عامل جدید در قالب ویندوز فون کرد که اکنون سومین سیستم عامل مطرح می‌باشد. نوکیا سیمبین را رها کرد و به منظور استفاده از ویندوز فون بر روی گوشی‌های هوشمند خود با مایکروسافت همراه شد؛ و اما دیگر در دسترس نیست

بپسند

0 پسند

nazmehr

15:33:39 1401/03/12

گزارش

اولین تلفن هوشمند (و تلفن صفحه لمسی)

اولین گوشی هوشمند خیلی زودتر از تصور بسیاری از مردم معرفی شد. در سال 1994 ، IBM's Simon اولین دستگاهی بود که دارای برنامه ها و صفحه نمایش لمسی بود ، بنابراین اولین تلفن هوشمند در جهان محسوب می شود.

 

اگرچه این تلفن هوشمند اولیه هرگز از بین نرفت ، اما تلفن های همراه "معمولی" همچنان جمع و جورتر می شوند در حالی که از لحاظ طراحی کم حجم تر و متنوع تر می شوند. تلفن های تلنگر بیشتری وجود داشت ، تلفن های کشویی معرفی شدند و موتورولا دوباره نوآوری کرد.

بپسند

0 پسند

mahdavinia

15:32:41 1401/03/12

گزارش

اولین اسمارت فون جهان چه نام دارد؟

 

نام اولین گوشی هوشمند جهان، IBM Simon Personal Communicator می باشد که در سال 1992 میلادی، دقیقا 15 سال پیش از رونمایی اپل از آیفون رونمایی شد که در آن زمان با قیمت حدودا 899 دلاری به فروش می رسید. جالب است بدانید که این گوشی دارای یک نمایشگر 4.5 در 1.4 اینچی بود که برای استفاده از این صفحه نمایشگر، می بایست از قلم موجود در بسته محصول استفاده می کردید. بدون شک در نگاه اول، قطعا ابعاد بزرگ این گوشی نظر شما را به خود جلب کرده است که در مقابل تکنولوژی امروز غیرقابل قیاس می باشد چرا که برای حمل این گوشی به یک کیف مخصوص نیاز خواهید داشت.

 

با این وجود اولین گوشی هوشمند جهان به نام IBM Simon Personal Communicator، موفق به فروش رساندن بیش از 50 هزار نسخه شد. لازم به ذکر است که این گوشی هوشمند صرفا در چند ایالات آمریکا به فروش رسید چرا که توانایی زیادی به پشتیبانی از فاصله های دور را نداشت و این یکی از محدودیت های اصلی این گوشی هوشمند محسوب میشد. با این وجود از مهم ترین قابلیت های اصلی این گوشی می توان به دفترچه تلفن، ایمیل، تقویم، ساعت جهانی، هشدار قرار، ماشین حساب، نوشتن متن در نمایشگر و... اشاره کرد که باعث خاص و منحصر بفرد شدن آن شد.

 
 
بپسند

0 پسند