علت اصلی خروپف چیست؟ چرا خروپف می کنیم؟

علت اصلی خروپف چیست چرا خروپف می کنیم

خیلی از ما از مشکل خروپف رنج میبریم. این مشکل هم به بدن ما لطمه می زند و هم برای اطرافیانمان آزاردهنده است.

 

به تجربه به من ثابت شده است که خرخر کردن و عدم تنفس درست در خواب، به مغز و قلب آسیب شدیدی می زند و کسانی مثل من که مشکل خروپف شدید و با صدای بلند دارند، خواب باکیفیتی ندارند و معمولا صبح ها با حالتی کسل و خسته بیدار می شوند. و این مشکل به کارایی آنها لطمه زیادی وارد می کند.

 

برای درمان خروپف چه کار می توان کرد؟

 

اگر شما نیز در این زمینه تجربه دارید، لطفا آن را به اشتراک بگذارید.

پاسخ شما به تاپیک

fariba

22:09:20 1401/03/12

گزارش

قرص برای درمان خروپف

در طب غربی تقریبا برای هر بیماری درمانی وجود دارد، بنابراین جستجوی درمانی برای درمان‌های خانگی یکی از رایج‌ترین موارد در ایالات متحده است. خروپف یکی از این مشکلات است.

 

با توجه به افزایش تقاضا، بسیاری از شرکت‌های دارویی از این فرصت استفاده کرده و حتی فراتر رفته و برای درمان خروپف قرص ارائه کردند که از جدیدترین درمان خروپف است. این شرکت‌ها ادعا می‌کنند که مصرف یک یا دو قرص قبل از خواب به شما و همسرتان این امکان را می‌دهد که از خوابی راحت و بدون خروپف لذت ببرید.

 

قرص‌های ضد خروپف با نام‌های مختلفی مانند Snorestop ، Snoring Shush و Snorez موجود است. اکثر شرکت‌های دارویی ادعا می‌کنند که قرص‌های خروپف یک داروی هومیوپاتی بسیار ایمن و مطمئن هستند. با این حال، توصیه می‌شود قبل از تهیه آنها با داروساز و پزشک مشورت کنید. برخی از شرکت‌ها حتی ادعا می‌کنند که تحقیقات پزشکی کارآیی آنها را اثبات کرده است.

 

اما قرص‌های ضد خروپف حاوی موادی هستند که می‌توانند خروپف را متوقف کنند؟ اگرچه بسیاری از تولیدکنندگان دارو ترکیبات خود را روی محصول ذکر کرده‌اند، اما تولید کنندگان محصولات ضد خروپف هیچ اطلاعاتی ارائه نمی‌دهند و اعلام می‌کنند که ترکیبات آنها در انحصار تولید کننده است.

 

اکثر قرص‌های خروپف حاوی مواد گیاهی هستند که ترکیب فوق العاده‌ای دارند. نمونه هایی از ترکیباتی که اغلب در قرص‌های خروپف یافت می‌شوند عبارتند از: بلادونا، افدرا ولگاریس، هیستامین هیدروکلریکوم، هیدراستیس، منیزیم استارات، گامبیر و کاسیا. برخی از ترکیبات مانند بلادونا می‌توانند در سطوح بالا سمی باشند، اگرچه اغلب برای استفاده در داروها رقیق می‌شوند. قرص‌های خروپف به طور کلی ارزان هستند و می‌توانند در مدت ۳۰ روز استفاده شوند.

 

شاید برای بسیاری از شما این سوال پیش آمده باشد که چگونه داروهای ضد خروپف می‌توانند خروپف را متوقف کنند. این ادعایی است که سازندگان چنین محصولاتی مطرح کرده‌اند.

 

در برخی موارد، خروپف ناشی از التهاب بینی و مجاری تنفسی است. به دلیل وجود التهاب، تنفس اغلب محدود می‌شود و عملا منجر به تولید صدای خروپف می‌شود. این اتفاق زمانی می‌افتد که هوا سعی می‌کند از یک مسیر باریک عبور کند و باعث برخورد بافت‌های اطراف راه هوایی با یکدیگر شود. برخی از ترکیبات گیاهی که اغلب در پشت این محصولات ذکر شده است به کاهش این نوع التهاب کمک می‌کند. هنگامی که التهاب از بین می‌رود، راه هوایی باز می‌شود و خروپف متوقف می‌شود.

 

سایر شرکت‌ها ادعا می‌کنند که با کاهش میزان مخاط در مجاری تنفسی و بینی عمل می‌کنند. دلیل اینکه این روش می‌تواند موثر باشد این است که مخاط، به ویژه مخاط بسیار غلیظ، در داخل راه هوایی قرار دارد، اما در واقع می‌تواند باعث چسبیدن بافت مجاری هوایی به یکدیگر شود.

 

 

آیا مصرف قرص خروپف موثر است

این ادعا چقدر صحت دارد؟ آیا ترکیب گیاهی که التهاب را کاهش می‌دهد و از تجمع مخاط جلوگیری می‌کند و واقعا به کاهش یا حذف خروپف کمک می‌کند؟ پاسخ مثبت است، امکان پذیر است، اما بعید است که بر همه تأثیر بگذارد. از آنجا که کاهش التهاب و مخاط به خروپف کمک می‌کند، قرص‌های خروپف می‌توانند با ناحیه‌ای که بیشتر خروپف در آن اتفاق می‌افتد مقابله کنند.

در اغلب موارد، خروپف زمانی اتفاق می‌افتد که تنفس به دلیل انسداد قسمتی از راه هوایی که اجازه عبور هوا را می‌دهد محدود شده است. دلایل متعددی برای شل شدن راه‌های هوایی وجود دارد، اما شایع‌ترین آنها افزایش سن و افزایش وزن است. با افزایش سن، ماهیچه‌های مجاری تنفسی لحن خود را از دست می‌دهند، به ویژه هنگام خواب. اضافه وزن، به ویژه در ناحیه گردن، فشار بیشتری را بر مجاری تنفسی وارد می‌کند. چاقی و اضافه وزن شما را در معرض خطر بیشتری برای خروپف قرار می‌دهد.

یک قرص ضد خروپف، مانند داروهای گیاهی، فقط می‌تواند التهاب مجاری تنفسی را کاهش دهد، اما راه هوایی را باز نمی‌کند، زیرا این مورد عمدتا در اثر آرامش فک و زبان ایجاد می‌شود.

 

 

درمان خروپف با لیزر

uvulopalatoplasty با کمک لیزر یک روش جراحی توصیه شده برای کنترل خروپف و جدیدترین درمان خروپف است. جراح از لیزر برای برداشتن تکه‌های بافت نرم از گلو استفاده می‌کند. این قسمتها شامل یوولا و کام نرم است. یوولا قطعه‌ای از بافت اشک است که در پشت گلو آویزان است. در صحبت کردن و بلعیدن شرکت می‌کند. کام نرم در پشت سقف دهان قرار دارد. برداشتن این بافت راه هوایی را باز می‌کند و تصور می‌شود که خروپف را درمان می‌کند.

خروپف ۴۴ درصد مردان و ۲۸ درصد زنان ۳۰ تا ۶۰ ساله را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در بسیاری از موارد، خروپف علامتی از بیماری به نام آپنه انسدادی خواب (OSA) است. OSA یک عامل خطر برای فشار خون بالا، خواب آلودگی روزانه، سکته مغزی و نارسایی قلبی است. بنابراین، تشخیص زودهنگام و درمان آپنه انسدادی خواب ضروری است.

بپسند

0 پسند

fariba

21:24:12 1401/03/12

گزارش

۶ تمرین گلو برای درمان خروپف

مطالعات نشان داده است که تلفظ یک سری حروف صدادار و پیچاندن زبان به روش خاصی باعث تقویت عضلات دستگاه تنفسی فوقانی و کاهش خروپف می‌شود. تمرینات زیر موثر است.

  • حروف صدادار (a-e-i-o-u) را چندین بار در روز و هر بار به مدت ۳ دقیقه با صدای بلند تکرار کنید.
  • نوک زبان خود را پشت بالای دندان‌های قدامی خود قرار دهید و زبان خود را به عقب بکشید تا این حرکت را روزانه ۳ دقیقه انجام دهید.
  • دهان خود را ببندید، لب‌های خود را فشار دهید و ۳۰ ثانیه نگه دارید.
  • با دهان باز، چانه خود را به راست حرکت دهید، ۳۰ ثانیه نگه دارید و این حرکت را به سمت چپ نیز تکرار کنید.
  • با دهان باز، ماهیچه‌های پشت گلو را منقبض کرده و این حرکت را به مدت ۳۰ ثانیه تکرار کنید. به آینه نگاه کنید و مطمئن شوید که زبان کوچک باید بالا و پایین حرکت کند.
  • همچنین یک تمرین سرگرم کننده وجود دارد، که آواز خواندن است! آواز خواندن می‌تواند کنترل ماهیچه‌های گلو را افزایش داده، کام را تقویت کرده و خروپف ناشی از شل شدن عضلات را کاهش دهد.

 

درمان خروپف در طب سنتی

امروزه با وجود پیشرفت مستمر علم پزشکی و فناوری‌های مختلف، هنوز می‌بینیم که اکثر مردم به دنبال روش‌های سنتی و قدیمی برای درمان عوارض مختلف هستند. شاید دلیل این میل در دسترس بودن و هزینه کم این روش‌ها باشد. از سوی دیگر، غیرقابل انکار است که طب سنتی و داروهای گیاهی گاهی اوقات بسیار درمانی بوده و از این رو بسیار محبوب هستند.

اما چرا طب سنتی ادعا می‌کند که خروپف را درمان می‌کند؟ طرفداران طب سنتی معتقدند که مزاج افراد متفاوت است و هر بیماری در فرد ناشی از عدم تعادل مزاج است.

حتما شما هم شنیده‌اید که برخی صفراوی مزاجند و برخی سودایی. درمانگران سنتی عارضه خروپف را بر اساس این مزاج‌ها به عنوان بزرگ شدن لوزه یا حساسیت تشخیص می‌دهند، بنابراین سعی می‌کنند از دمنوش‌ها و گیاهانی که می‌توانند این مشکلات را حل کنند برای رفع آن استفاده کنند.

 

درمان خروپف با طب سنتی به وسیله تخلیه سینوس ها

  • همانطور که همه می‌دانیم، یکی از علل خروپف بیماری‌های مربوط به سینوس‌ها، از جمله سینوزیت مزمن است. خوشبختانه در طب سنتی می‌توان خروپف را با تخلیه سینوس‌ها درمان کرد.  برای این منظور می‌توان از عطر برگ اکالیپتوس استفاده کرد.
  • همچنین توصیه می‌شود از روغن بنفشه با طب سنتی برای درمان خروپف استفاده کنید. برای این کار، باید ۳ قطره روغن بنفشه را در یکی از حفره‌های بینی خود در شب بریزید. لطفا توجه داشته باشید که این کار باید هر شب در یک سوراخ بینی انجام شود. این کار را باید حداکثر تا دو هفته انجام دهید. سپس این کار را به مدت یک هفته متوقف کنید و سپس دوباره این کار را انجام دهید. همچنین می‌توانید از روغن سیاه دانه به جای روغن بنفشه استفاده کنید. روش استفاده از روغن سیاه دانه یکسان است.
  • طب سنتی معتقد است یکی از دلایل خروپف سردی سر یا خلط زیاد است. برای رهایی از این مشکل، باید قبل از خواب سر و گلو را گرم نگه دارید. برای این منظور استفاده از روغن سیاه دانه یا روغن کنجد توصیه می‌شود. هر شب قبل از خواب پوست سر را با روغن سیاه دانه یا روغن کنجد ماساژ دهید. این باید ۴۰ شب طول بکشد. علاوه بر این، می‌توانید از روغن کنجد یا روغن سیاه دانه برای ماساژ دور گلو استفاده کنید.
  • علاوه بر این، در طب سنتی خوردن غذای با طبع گرم برای شام ضمن سلامتی، برای درمان خروپف مفید است. خوردن کندر یا عسل در شب به شما کمک می‌کند تا آرام بخوابید و با خلط بیش از حد مقابله کنید.

 

تغذیه مناسب برای درمان خروپف با طب سنتی

 

برخی از گیاهان و غذاها برای درمان خروپف با طب سنتی بسیار مفید هستند. از جمله آنها می‌توان به نعناع، روغن زیتون، عسل، هل، زردچوبه، سیر و غیره اشاره کرد.

  • یک یا دو قطره عصاره نعناع را قبل از خواب به یک لیوان آب اضافه کنید و دهان خود را با دهانشویه بشویید. همچنین می‌توانید چند قطره نعناع و اکالیپتوس را مخلوط کنید.
  • کمتر از یک قاشق چای خوری هل را به یک فنجان آب گرم اضافه کرده و قبل از خواب بنوشید. تأثیر این کار تدریجی است و شما باید آن را به طور مداوم انجام دهید.
  • مخلوط کردن یک یا دو قاشق غذاخوری زردچوبه با یک لیوان شیر قبل از خواب نیز یک راه موثر برای درمان خروپف با طب سنتی است.
  • می توانید دو تا سه قطره روغن زیتون در شب استفاده کنید. در صورت تمایل می‌توانید این روغن را با مقداری عسل طبیعی مخلوط کنید.
  • سیر از قدیم الایام برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله داروهای سنتی برای درمان خروپف استفاده می‌شده است. بنابراین توصیه می‌شود قبل از خواب یک یا دو حبه سیر را بجوید و سپس یک لیوان آب بنوشید. البته اگر به سیر حساسیت دارید یا برای شما مشکل است می‌توانید از روش‌های دیگری که ذکر کردیم استفاده کنید.

 

دمنوش برای درمان خروپف 

علاوه بر درمان‌های فوق برای خروپف با طب سنتی، استفاده از دمنوش‌های مختلف نیز می‌تواند به درمان خروپف کمک کند.

  • دمنوش برگ گزنه برای درمان خروپف

برای تهیه دمنوش گزنه، ابتدا باید چند برگ خشک شده گزنه را جمع آوری کنید. همچنین به یک لیوان آب جوش نیاز دارید. برای دم کردن برگ‌های گزنه، کافی است آنها را در قوری بریزید و آب جوش اضافه کنید. حالا فقط ۵ دقیقه به دمنوش فرصت دهید تا دم بکشد. در نهایت می‌توانید دمنوش گزنه بنوشید. خوردن ۳ فنجان دمنوش گزنه در روز می‌تواند خروپف را با طب سنتی درمان کند.

  • کره تصفیه شده برای درمان خروپف

مقدار کمی از این کره را در مایکروویو گرم کنید، سپس با قطره چکان دو یا سه قطره از این کره ولرم را در هر سوراخ بینی بریزید. این کار را هر روز قبل از خواب و بعد از بیدار شدن انجام دهید.

  • بابونه خروپف را درمان می‌کند

یک قاشق غذاخوری گل بابونه یا یک کیسه چای بابونه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید. یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید و قبل از خواب بنوشید.

  • آناناس برای درمان خروپف 

چند برش آناناس بعد از شام نیز می‌تواند اثرات التهابی گلو را درمان کند.

  • زالو درمانی برای خروپف

یکی دیگر از راهه‌ای عجیب برای درمان خروپف امروزه استفاده از زالو درمانی است. بسیاری از متخصصان طب سنتی مدعی هستند که زالو می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها را درمان کند. این افراد معتقدند که زالوها با مکیدن خون آلوده می‌توانند نوعی سبکی را در بدن انسان ایجاد کنند و در نتیجه خواب راحتی را برای او فراهم کنند.

بپسند

0 پسند

mobinazar

21:18:55 1401/03/12

گزارش

راههای پیشگیری از خروپف

اگر گاهی خروپف می‌کنید، انجام تغییرات و اصلاحات کوچک در سبک زندگی‌تان، می‌تواند به شما کمک زیادی کند که عبارتند از:

 

به پهلو بخوابید

خروپف معمولاً هنگامی اتفاق می‌افتد که به پشت خوابیده‌اید، زیرا نیروی جاذبه باعث می‌شود راه هوایی شما باریک‌تر شود؛ بنابراین، سعی کنید به پهلو بخوابید

 

وزن تان را کم کنید

وزن اضافی و چاقی در ناحیه گردن، بافت‌های گلوی شما را ضخیم کرده و مجاری تنفس‌تان را باریک می‌کند. پس با رژیم‌های غذایی مناسب و ورزش و پیاده‌روی روزانه، اضافه‌وزنتان را از بین ببرید.

 

داروهای ضدآلرژی مصرف کنید

اگر آلرژی دارید یا سرماخورده‌اید، از داروهای ضداحتقان که آلرژی یا التهاب مربوط به سرماخوردگی را تسکین می‌دهند، حتماً استفاده کنید تا تنفس برایتان راحت‌تر شود. -

 

زیاد آب بنوشید

اگر به اندازه کافی آب ننوشید، مجاری بینی و دهانتان خشک می‌شوند و همین موضوع باعث می‌شود که بیشتر خرخر کنید.

 

از دستگاه رطوبت ساز در اتاق تان استفاده کنید

این دستگاه‌ها می‌توانند با ایجاد رطوبت در فضای اتاق، احتقان را کم کنند و تنفس برایتان راحت‌تر شود.

 

 

درمان خروپف با داروهای گیاهی

برای درمان خروپف، راه‌های زیادی وجود دارد که برخی از آن‌ها مانند عمل‌های جراحی، هزینه زیادی را به‌دنبال دارند، روش‌های جدیدتری برای درمان خروپف ابداع شده‌اند که آسان، ارزان و بی‌خطر هستند، درمان خروپف با داروهای گیاهی عبارتند از:

 

عرق نعنا: یک یا دو قطره عرق نعنا را به یک لیوان آب اضافه کنید و قبل از این‌که بخوابید قرقره کنید، این کار را هر شب تکرار کنید.

 

روغن زیتون: برای درمان خروپف، هر شب قبل از خواب ۲ یا ۳ قطره روغن زیتون را بخورید. اگر از طعم آن خوشتان نمی‌آید، مقداری عسل هم به آن اضافه کنید و قبل از خوابیدن مصرف کنید.

 

کره: مقدار کمی کره تصفیه شده را درون مایکروویو گرم کنید و با استفاده از قطره‌چکان دو یا سه قطره از این کره ولرم را درون هر سوراخ بینی‌تان بریزید. این کار را هر روز قبل از خوابیدن و بعد از بیدار شدن از خواب تکرار کنید.

 

پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری پودر هل را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و نیم ساعت قبل از خواب بنوشید. این کار خروپف را به‌تدریج کاهش می‌دهد.

 

پودر زردچوبه: دو قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه را به یک لیوان شیر گرم اضافه کنید و نیم ساعت قبل از خواب بنوشید. این کار را هر شب تکرار کنید.

 

برگ گزنه: یک قاشق غذاخوری از برگ‌های خشک شده گزنه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید، اجازه دهید تا ۵ دقیقه بماند و سپس قبل از خواب بنوشید و حتی می‌توانید دو تا سه فنجان از آن را در طول روز بنوشید.

 

سیر خام: یک یا دو عدد سیر خام را بجوید و بعد یک لیوان آب بنوشید. این درمان را قبل از خواب انجام دهید که به کاهش خروپف کمک می‌کند.

 

عسل: یک قاشق غذاخوری عسل را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و قبل از خواب بنوشید. این روش را هر شب تکرار کنید. همچنین می‌توانید از عسل برای شیرین کردن چای که بعد از شام می‌نوشید، استفاده کنید.

 

بابونه: یک قاشق غذاخوری گل بابونه یا چای کیسه‌ای بابونه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید. یک قاشق چای‌خوری عسل به آن اضافه کنید و قبل از خوابیدن آن را بنوشید.

 

آناناس: بعد از شام چندتکه آناناس مصرف کنید که اثر ضدالتهابی هم دارد.

 

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر با درمان‌هایی که به آن‌ها اشاره کردیم و تغییر در شیوه زندگی، باز هم خروپف کردید یا با اختلال در تنفس یا احساس تنگی نفس از خواب بیدار شدید، حتماً در این مورد به پزشک ریه و دستگاه تنفسی مراجعه کنید. خروپف به‌خودی‌خود خطرناک نیست اما دلیل این‌که باید بعضی از خروپف‌ها را جدی گرفت و حتماً برای بررسی و درمان آن‌ها به پزشک مراجعه کرد، این است که خروپف می‌تواند مهم‌ترین علامت بیماری وقفه تنفسی یا آپنه انسدادی خواب (OSA) باشد. گاهی میان خواب، خروپف‌ها قطع می‌شود که به معنی قطع تنفس به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه است. سپس با یک خرناس راه تنفسی باز می‌شود و فرد دوباره شروع به تنفس همراه با خروپف می‌کند. این نوع خروپف، احتمالاً علامت ابتلاء به یک بیماری خطرناک در خواب است.

 

منبع: ایمنا

بپسند

0 پسند

mobinazar

21:03:53 1401/03/12

گزارش

خروپف لرزش مجرای تنفسی است که به دلیل بسته شدن مسیر هوا در هنگام تنفس و در زمان خواب، صدا ایجاد کرده که در برخی موارد صدای کمی داشته اما در بیشتر مواقع صدایی ناخوشایند و بلند ایجاد می‌کند اما سوال این است که آیا این صدای ناهمگون و دلخراش از بیماری خاصی خبر می‌دهد.

خروپف در ظاهر مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند و اعضای خانواده فردی که به این عارضه مبتلا است از این مساله شکایت دارند اما برخی از متخصصان می‌گویند خروپف یک بیماری به شمار می‌رود چرا که یک وقفه تنفسی است و برای فرد مبتلا خطرناک است.

 

اختلال سندرم آپنه خواب

خروپف می‌تواند نشانه‌ای از یک اختلال جدی به نام سندرم آپنه خواب انسدادی (وقفه تنفسی هنگام خواب) به شمار آید و خروپف ناشی از تنگ شدن راه‌های هوایی به ویژه در ناحیه حلق است که به علل مختلف در خواب اتفاق می‌افتد. هنگام خواب، شل شدن عضلات بدن در قسمت‌های مختلف از جمله حلق سبب باریک شدن مسیر تنفس می‌شود و این باریک شدن با ارتعاش قسمت‌های مختلف حلق و به ویژه زبان کوچک و کام نرم همراه می‌شود که خروپف را به دنبال دارد.

خروپف همراه با قطع گاه گاهی تنفس هنگام خواب، افت شدید و مکرر اکسیژن را در پی دارد و افت اکسیژن می‌تواند زمینه ساز بروز بیماری‌های خطرناک همچون پرفشاری خون، سکته قلبی و مغزی، دیابت و مشکلات خلقی شود.

خروپف در میان مردم یک مشکل شایع است. ۵۷% از مردان بزرگسال و ۴۰% از خانم‌ها در خواب خروپف می‌کنند. بیشتر این افراد در رده سنی بین ۴۰ تا ۶۰ سال هستند. یک‌چهارم کسانی که خروپف می‌کنند، آن را یک بیماری یا عارضه نمی‌دانند و خروپف را بسیار عادی تلقی می‌کنند. حدود ۱۰ تا ۱۲ % از کودکان هم در خواب خروپف می‌کنند. می‌توان گفت که خروپف با وجود این‌که برای دیگران آزاردهنده است اما به‌طورکلی، پدیده‌ای بی‌ضرر است، با این وجود در بعضی از افراد خروپف نشان‌دهنده یک اختلال پزشکی جدی به نام آپنه انسدادی خواب (OSA) است و باید حتماً تحت درمان قرار بگیرد.

 

خروپف پیشگام بیماری‌های جدی‌تر

سندورم انسداد راه تنفسی یا آپنه در خواب یک خطر برای اختلال خواب منظم است، متخصصان گوش و حلق و بینی اعلام کردند تشخیص آن می‌تواند بسیار آسان باشد اگر شما شروع به خروپف در خواب کنید نه به عنوان یک سر و صدای آزار دهنده، بلکه به عنوان یک علامت بیماری می‌تواند برایتان دردسر ساز باشد.

خروپف به خودی خود خطرناک نیست، اما می‌تواند پیشگام بیماری‌های جدی‌تر باشد، بیشتر اوقات، افراد در خواب به خوبی نفس نمی‌کشند. چنین " مکثی در زمان خروپف" می‌تواند به ۱۰ ثانیه برسد و به بدن آسیب برساند.

بزرگترین ناراحتی هنگام قطع تنفس در شب این است که فرد شروع به دریافت اکسیژن کمتری می‌کند. اگر این اتفاق به صورت سیستماتیک رخ دهد، مشکلات مختلفی با سیستم قلبی و عروقی می‌تواند ایجاد کند. خروپف به خودی خود خیلی بد نیست، اما اگر با ایست تنفسی در خواب همراه شود، این یک مشکل بسیار بزرگ است. هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان نیز این موضوع بسیار خطرناک است.

خروپف عارضه ایست که همه آدم‌های دنیا از آن هراس دارند و هیچکس دوست ندارد کنار آدمی شب را سپری کند که خروپف می‌کند. خروپف ممکن است بیانگر مشکلی در بدن باشد و بدن با این رفتار در خواب، زنگ در خطر بودن سلامتی فرد را به صدا در می‌آورد، به طور مثال در جوانان، خروپف نشانه فشار خون بالا است.

لرزش مجرای تنفسی موجب تولید صدا می‌شود. حال اگر به دلیل نحوه خوابیدن مسیر هوا بسته شود، تنفس دچار مشکل شده و خروپف آغاز می‌گردد. مطابق با مطالعه جدید که اخیراً در جلسه سالیانه در انجمن رادیولوژی شیکاگو برگزار شد، در خانم‌ها، خروپف و وقفه تنفسی ممکن است زودتر از آقایان منجر به نقص عملکرد قلب بشود.

اگر کسی خروپف دارد و در طی روز خواب آلود و خسته است یا فشار خون بالا دارد و یا هنگام خروپف نفسش قطع می‌شود، به احتمال زیاد از بیماری وقفه تنفسی حین خواب رنج می‌برد و باید سریع اقدام به تشخیص قطعی و درمان کند. این بیماری باعث می‌شود علائم افسردگی در فرد بروز کند و طی روز تحریک‌پذیر شود، در جلسه‌ها و سخنرانی بی‌حوصله باشد و چرت بزند. خطر تصادفات مرگ‌بار و ابتلاء به چاقی نیز در این افراد افزایش پیدا می‌کند و در صورت عدم درمان خطر سکته مغزی و قلبی خواهد بود.

 

عوارض خروپف چیست؟

خروپف گاهی چیزی بیش‌تر از یک مزاحم است. گذشته از این‌که می‌تواند باعث ایجاد اختلاف میان شما و هم‌اتاقی‌هایتان شود، اگر ناشی از OSA باشد، ممکن است در معرض عوارض بسیاری قرار بگیرید. خروپف سبک ممکن است کیفیت کلی خواب شما را مختل نکند اما عوارض زیر را در پی دارد:

- خواب آلودگی روزانه

- ناامیدی یا عصبانیت مکرر

- مشکل در تمرکز

- خطر بیشتر فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و سکته مغزی

- افزایش خطر مشکلات رفتاری، مانند پرخاشگری یا مشکلات یادگیری در کودکان مبتلا به OSA

- افزایش خطر تصادفات وسایل نقلیه موتوری به دلیل کمبود خواب

 

چه عواملی باعث می‌شوند که در خواب خروپف کنیم؟

خروپف می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد اما اغلب به‌خاطر یکی از مشکلات زیر اتفاق می‌افتد: که عبارتند از

- داشتن لوزه سوم

- داشتن پولیپ بینی یا انحراف تیغه بینی

- آپنه انسدادی خواب (OSA)

- چاقی گردن

- انحراف تیغه بینی

- سیگارکشیدن قبل از خواب

- نوشیدن الکل قبل از خواب

- آلرژی یا التهاب سرماخوردگی

- مصرف داروهایی مانند داروهای خواب‌آور، ضد سرماخوردگی یا آنتی‌هیستامین

- خوابیدن بر روی متکایی که بیش از حد نرم است

- به پشت خوابیدن یا به‌اصطلاح طاق‌باز خوابیدن

- داشتن اضافه‌وزن

- بالارفتن سن و تحلیل رفتن ماهیچه‌های گلو

- بارداری

- وضعیت یائسگی

- وراثت و داشتن سابقه خانوادگی خروپف یا آپنه انسدادی خواب

 

آیا خروپف شبانه باعث خستگی و خواب آلودگی در طول روز می‌شود؟

یکی از بارزترین نشانه‌های آپنه خواب و خروپف شبانه، خستگی و خواب آلودگی در طول روز، عدم تمرکز، روحیه کم، رنجور و عصبی بودن، کج خلقی است و کیفیت و سبک زندگی را شدیداً" تحت تأثیر قرار می‌دهد.

خستگی مفرط در طول روز معضلی است که ریشه اصلی آن اختلال خواب در طول شب است، شاید هیچگاه در نیابید که علت اصلی مشکلات شما در طول روز ریشه در مشکلات خواب شما در طول شب دارد. انسداد تنفس حین خواب و در نتیجه عدم تأمین اکسیژن مورد نیاز بدن در هنگام خواب، کاهش کیفیت خواب و عدم رسیدن به عمق لازم خواب می‌شود که تکرار این عادت طی شب‌های مکرر، منجر به بروز عوارض جدی بر سلامت فرد می‌شود.

 

آیا افراد لاغر خروپف می‌کنند؟

افراد لاغر نیز خروپف می‌کنند و ممکن است دچار آپنه خواب شوند. در حالی که سن و وزن زیاد عوامل خطر برای مبتلا شدن به آپنه خواب است، اما شواهد نشان می‌دهد که آپنه خواب و خروپف یک برش همه گیر و بسیار وسیع‌تری در میان جمعیت دارد.

فکر سنتی دلیل خروپف را تنها چاقی و افزایش سن می‌دانست ولی در مطالعات اخیری که در کشور سوئد انجام شده، بر اساس آزمایشی که از ۴۰۰ خانم چاق و در محدوده سنی ۵۵ تا ۷۰ سال انجام شد، ۳۱% آنها دچار آپنه خواب بودند، اما شگفت آور این است در آزمایش دیگری که در این مطالعه انجام شد، از ۴۰۰ نفر خانم با شاخص توده بدنی متفاوت که بین ۲۰ تا ۷۰ سال سن داشتند، ۵۰% آنها دچار آپنه خواب بودند.

 

خروپف چه زمانی خطرناک است؟

خروپف‌های بلند می‌تواند اختلال جدی آپنه انسدادی خواب باشد. آپنه انسدادی خواب (OSA) انسدادی است که باعث قطع تنفس و اختلال در خواب می‌شود. اگر شب‌ها در خواب با صدای بلند خروپف می‌کنید و یکی یا چند مورد از این نشانه‌ها خروپف خطرناک است و بهتر است حتماً به پزشک مراجعه کنید این نشانه‌ها عبارتند از:

- در هنگام تنفس مکث می‌کنید

- در طول روز به شدت احساس خواب‌آلودگی می‌کنید

- اختلال خواب دارید

- سردردهای صبحگاهی به سراغتان می‌آیند

- مشکلات تمرکز یا حافظه دارید

- فشار خونتان بالاست

- تحریک‌پذیر یا افسرده شده‌اید

بپسند

0 پسند

aliahmadi

20:26:17 1401/03/12

گزارش

خروپف یا خرخر

 

خروپف یا خرخر معمولاً هنگامی شنیده می‌شود كه بافت نرم حلق به هنگام تنفس حین خواب، دچار ارتعاش گردد. هنگامی كه انسان می‌خـوابد  عضلات بدن شل می‌شوند و با شل شدن عضلات باز نگه دارنده حلق، راه هوایی در این ناحیه  تنگ شده، عبور هوا به سختی و همراه با صدای خروپف صورت می‌گیرد. معمولاً در چنین افرادی انسداد نسبی راه هوایی ثانویه به چاقی، آسیب یا ساختار نامناسب حلق وجود دارد. 

 

در زمان کوتاهی پس از بیدار شدن آن عضلات به حالت طبیعی برگشته و خروپف قطع می‌شود، لذا فرد بیدار خروپف نمی‌کند و چون فقط در خواب خروپف رخ می‌دهد خود فرد از خروپف  اطلاعی ندارد و فقط اطرافیان متوجه خروپف وی می‌شوند. خروپف در حالت خوابیده به پشت به مراتب شدیدتر از خوابیدن به پهلوها رخ می‌دهد.

 

حدود 40% مردان بالغ و در حدود 24% زنان بالغ خروپف می‌کنند. این علامت در افراد چاق به مراتب بیشتر از افراد لاغر است. خروپف نه تنها باعث مزاحمت برای فرد دیگری كه در همان اتاق خوابیده می‌شود بلكه ناآگاهانه سبب بیدار شدن مكرر خود فرد نیز می‌گردد كه ممكن است به صدها بار در طـول یك شب هم برسد و نتیجه آن نیز خواب آلـودگی روزانه و اشكـال در تمركز فكر است.

 

خروپف در افراد ذیل شیوع بیشتری دارد:

 

-مردان بالای 40 سال

-زنان بالای 50 سال 

-افراد چاق

-کسانی که گردن کوتاه دارند

- مردانی که دور گردن ببش از 43 سانتیمتر دارند

-زنانی که دور گردن بیش از 40 سانتیمتر دارند

-کسانی که داروهای خواب‌آور و الکل مصرف می‌کنند

در افراد فوق‌الذکر خطر قطع تنفس حین خواب نیز افزایش می‌یابد

 

زمانی كه خروپف با آپنه خـواب (توقف تنفس حین خواب) توأم باشد، خطر آن جـدی تر از زمـانی است كه به تنهایی وجـود داشته باشد. اگر شما عـلاوه بر خروپف از خستگی روزانـه، خواب آلودگی روزانه، فشار خـون بالا، بیماری قلبی- عروقی رنج می برید، حتماً بایـد در آزمـایشگاه خـواب تحت بررسی قرار گیرید و در صورت وجـود آپنه خـواب تحـت درمان مـناسب قرار گیرید، زیرا عدم تشخیص و درمان به موقـع و منـاسـب این بیماری می تواند سلامت و حتی زندگی شما را به مخـاطره اندازد.

 

اگر کسی همراه خروپف علائم زیر را داشته باشد، خطر ابتلا به بیماری خطرناک وقفه تنفسی حین خواب در وی بسیار بالاست:

 

  1. فشار خون بالا
  2. احساس خواب آلودگی طی روز
  3. مشاهده قطع تنفس در طی خواب
  4. سردرد صبحگاهی
  5. به سختی تمرکز کردن
  6. تغییر خلق، تحریک‌پذیری یا افسردگی
  7. نیاز مکرر به تخلیه ادرار در طول شب

 

خروپف درمان دارد اما نوع درمان آن با توجه به دیگر علائم همراه آن متفاوت خواهد بود. برای تشخیص بیماری و تصمیم‌گیری برای درمان مناسب حتما باید تست پلی‌سومنوگرافی (تست خواب) برای فرد انجام شود و بر اساس نتایج آن اقدام درمانی مناسب انتخاب شود. در افراد چاق کاهش وزن می‌تواند باعث بهبود و یا کاهش شدت خروپف شود. کسانی که در حالت خوابیده به پشت (طاق باز) خروپف می‌کنند خوابیدن به پهلوها توصیه می‌شود و می‌تواند مشکل را بهبود بخشد.

 

خوشبختانه امروزه برای درمان خروپف روش‌های جراحی و غیرجراحی متعددی وجـود دارد كه با توجـه به صـلاحدید پزشكتان می‌توان از این روش‌های درمانی بـهره برد. اما عمل جراحی تنها زمانی برای درمان خروپف توصیه می‌شود که بیماری‌های همراه به ویژه ابتلا به وقفه تنفسی حین خواب نیز با تست خواب بررسی شده و انجام جراحی توسط تیمی از پزشکان متخصص توصیه شده باشد. 

بپسند

0 پسند

پاسخ های بیشتر