یوگا چیست؟ فواید انجام یوگا چیست؟

یوگا چیست فواید انجام یوگا چیست

این روزها خیلی از یوگا صحبت میشه. بعضی ها اون رو یک ورزش میدونند و بعضی دیگر ورزش نمیدونند و یوگا را روشی برای بهتری زندگی کردن می دانند. بعضی ها از یوگا برای بدست آوردن آرامش ذهنی و جسمی و از بین بردن اضطراب و افسردگی استفاده می کنند. نمیدونم چقدر نتیجه بخش هست. ولی این رو میدونم که در خیلی از جاهای دنیا دارند از یوگا استفاده می کنند.

 

چندین روش هم برای انجام یوگا وجود دارد. 

 

نظر شما در مورد یوگا چیست؟

پاسخ شما به تاپیک

aliahmadi

20:15:29 1401/03/12

گزارش

فلسفه یوگا

فلسفه کلی یوگا در مورد اتصال ذهن ، بدن و روح است. شش شاخه یوگا وجود دارد. هر شاخه تمرکز و مجموعه ای از ویژگی های متفاوت را نشان می دهد.

 

شش شاخه عبارتند از:

 

یوگای هاتا: این شاخه جسمی و ذهنی است که هدف آن جسم و روان است.
 

یوگای راجا: این شاخه شامل مراقبه و رعایت دقیق یک سری مراحل انضباطی است که به عنوان هشت اندام یوگا شناخته می شوند.
 

یوگای کارما: این یک مسیر انرژی است که هدف آن ایجاد آینده ای فارغ از منفی و خودخواهی است.
 

یوگای باکتی: این نوع یوگا با هدف ایجاد مسیر فداکاری ، راهی مثبت برای هدایت احساسات و پرورش پذیرش و تحمل است.
 

یوگا جننا: این شاخه از یوگا در مورد خرد ، راه دانشمند و رشد عقل از طریق مطالعه است.
 

یوگای تانترا: این مسیر آیینی ، تشریفاتی یا پایان یک رابطه است.

 

چاکراها

کلمه “چاکرا” به معنی چرخ در حال چرخش است. یوگا معتقد است که چاکراها نقاط مرکزی انرژی ، افکار ، احساسات و بدن هستند. طبق گفته معلمان یوگا ، چاکراها تعیین می کنند که چگونه افراد واقعیت را از طریق واکنش های عاطفی ، خواسته ها یا انزجارها ، سطح اعتماد به نفس یا ترس و حتی علائم و اثرات جسمی تجربه می کنند.

 

وقتی انرژی در چاکرا مسدود شود ، باعث عدم تعادل جسمی ، روحی یا عاطفی می شود که در علائمی مانند اضطراب ، بی حالی یا هضم نامطلوب آشکار می شود.

 

آساناها بسیاری از موارد جسمی در یوگای هاتا هستند. افرادی که یوگا تمرین می کنند از آسانا برای آزادسازی انرژی و تحریک چاکرای ناموزون استفاده می کنند.

 

هفت چاکرای اصلی وجود دارد که هرکدام نقطه تمرکز خود را دارند:

 

Sahasrara: چاکرای تاج ، که در تاج سر قرار دارد ، نمادی از ارتباط معنوی است.
 

آژنا: بین ابروها واقع شده است ، چاکرای چشم سوم مربوط به شهود است.
 

ویشودا: چاکرای گلو مربوط به مصونیت و ارتباط کلامی است.
 

آناهاتا: چاکرای قلب ، که در مرکز قفسه سینه است ، بر روابط حرفه ای و شخصی تأثیر می گذارد. هرگونه عدم تعادل در این چاکرا بر اکسیژن ، هورمون ها ، بافت و کنترل اعضای بدن تأثیر می گذارد.

 

مانیپورا: چاکرای شبکه خورشیدی در ناحیه معده است. با اعتماد به نفس ، خرد و انضباط شخصی مطابقت دارد.
 

Svadhishthana: چاکرای خاجی ، که در زیر ناف قرار دارد ، لذت ، رفاه و نشاط را به هم متصل می کند.
 

مولادهارا: چاکرای ریشه ای ، که در پایه ستون فقرات قرار دارد ، ذهن و بدن را به زمین متصل می کند تا فرد را با ثبات نگه دارد. اعصاب سیاتیک و سیستم عصبی پاراسمپاتیک را کنترل می کند.

 

انواع یوگا

یوگای مدرن بر روی ورزش ، قدرت ، چابکی و تنفس تمرکز دارد. این می تواند به این کمک کند تا سلامت جسمی و روحی را تقویت کند. سبک های زیادی از یوگا وجود دارد. فرد باید سبک خود را بر اساس اهداف و سطح آمادگی جسمانی خود انتخاب کند.

 

انواع و سبک های یوگا عبارتند از:

 

یوگای اشتانگا
در این نوع تمرینات یوگا از آموزه های یوگای باستان استفاده می شود. با این حال ، در دهه ۱۹۷۰ محبوب شد. اشتانگا همان ژست ها و توالی ها را به کار می برد که به سرعت هر حرکتی را با تنفس هماهنگ می کند .

 

یوگای بیکرام
افراد یوگای Bikram ، که به آن یوگای گرم نیز می گویند ، در اتاقهایی که با حرارت مصنوعی با دمای نزدیک به ۱۰۵ درجه فارنهایت و رطوبت ۴۰٪ گرم می شوند ، تمرین می کنند. این تمرین شامل ۲۶ حالت و توالی دو تمرین تنفسی است.

 

یوگای هاتا
این نوع یوگا یک اصطلاح عمومی برای هر نوع یوگایی است که حالت های بدنی مختلف را آموزش می دهد. کلاس های هاتا معمولاً به عنوان مقدمه ای ملایم در زمینه های اساسی یوگا عمل می کنند.

 

یوگای یانگار
این نوع تمرینات یوگا بر یافتن تعادل صحیح در هر حالت بدنی استوار است. این کار را با کمک طیف وسیعی از وسایل نظیر بلوک ، پتو ، بند ، صندلی و تقویت کننده انجام می دهد .

 

یوگای کریپالو
این نوع یوگا به ورزشکاران می آموزد که بدن را بشناسند ، بپذیرند و از آن بیاموزند. یک دانشجوی یوگای کریپالو می آموزد که با نگاه به وضعیت درون ، سطح تمرین خود را پیدا کند. کلاسها معمولاً با ورزشهای تنفسی و کششهای ملایم و به دنبال آن یک سری حالتهای فردی و آرامش شروع می شود.

 

یوگای کوندالینی
یوگای کوندالینی یک سیستم مراقبه است که هدف آن آزاد کردن انرژی فرو خورده است. یک کلاس یوگا کوندالینی به طور معمول با مناجات شروع می شود و با آواز پایان می یابد. این نوع یوگا شامل آسانا ، پرانایاما و مراقبه است که هدف آن ایجاد نتیجه ای خاص است.

 

یوگای قدرتمند
در اواخر دهه ۱۹۸۰ ، تمرین کنندگان این نوع فعال و ورزشی یوگا را بر اساس سیستم سنتی اشتانگا ایجاد کردند.

سیواناندا
این سیستم از یک فلسفه پنج نقطه ای به عنوان پایه و اساس استفاده می کند. این فلسفه معتقد است که تنفس مناسب ، آرامش ، رژیم غذایی ، ورزش و تفکر مثبت با هم همکاری می کنند تا یک سبک زندگی یوگیک سالم ایجاد کنند.
افرادی که سیواناندا را تمرین می کنند از ۱۲ آسانای اساسی استفاده می کنند .

وینیوگا
Viniyoga بر نوع از یوگا بر تنفس و سازگاری ، تکرار و نگه داشتن تنفس ، هنر و علم ترتیب دهی و توالی تنفس تمرکز دارد.

یین یوگا
یین یوگا تمرکز خود را بر اجرای حالت های منفعل برای مدت زمان طولانی قرار می دهد. این سبک از یوگا بافت های عمیق ، رباط ها ، مفاصل ، استخوان ها و فاشیا را هدف قرار می دهد.

 

یوگای قبل از تولد
یوگا قبل از تولد از ژست هایی استفاده می کند که متخصصان با در ذهن داشتن افراد باردار خلق کرده اند. این سبک یوگا می تواند به افراد کمک کند تا پس از زایمان به فرم قبلی خود برگردند و باعث بهبود سلامتی در دوران بارداری می شود.

یوگای ترمیمی
این نوع یوگا یک روش آرامش بخش از یوگا است. یک فرد کلاس یوگای ترمیمی را در چهار یا پنج حالت ساده می گذراند ، و با استفاده از حرکاتی در آرامش عمیق فرو می رود بدون اینکه هیچ تلاشی در هنگام گرفتن موقعیت آرم بخش انجام دهد.

 

فواید یوگا

طبق یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۲ ، ۹۴٪ بزرگسالانی که یوگا تمرین می کنند برای رفع بیماری و مشکلات جسمی این کار را انجام می دهند.


یوگا فواید جسمی و روحی بسیاری دارد ، از جمله:

ایجاد قدرت عضلانی
افزایش انعطاف پذیری
تنفس بهتر
تقویت سلامت قلب
کمک به درمان اعتیاد
کاهش استرس ، اضطراب ، افسردگی و درد مزمن
بهبود خواب
افزایش سلامت عمومی و کیفیت زندگی
توصیه می شود قبل از شروع تمرین یوگا ، در صورت امکان با یک متخصص مشورت کنید.

 

خطرات و عوارض جانبی یوگا

بسیاری از انواع یوگا نسبتاً ملایم هستند و بنابراین برای افرادی که تحت نظر یک مربی آموزش دیده تمرین ها را انجام میدهند خطری وجود ندارد .
هنگام انجام یوگا به ندرت ممکن است شخصی آسیب جدی بینید. شایعترین آسیب در بین افرادی که یوگا تمرین می کنند ، پیچ خوردگی و کشیدگی عضلات است.

با این حال ، افراد ممکن است مایل باشند قبل از شروع یک تمرین یوگا ، در مورد چند عامل خطر زا آگاهی داشته باشند :
فردی که باردار است یا درگیر پوکی و از دست دادن استخوان ، گلوکوم یا سیاتیک باشد ،بهتر است قبل از شروع یوگا ،در صورت امکان با یک متخصص بهداشت مشورت کند.

برخی از افراد ممکن است نیاز به اصلاح یا جلوگیری از برخی از حرکات یوگا داشته باشند که با توجه به شرایط خاصی که دارند ممکن است برای آنها خطرناک باشد.

 

 

بپسند

0 پسند

roza

20:00:31 1401/03/12

گزارش

یوگا چیست؟

یوگا تمرین حرکتی ذهنی بدن می باشد. حرکات این ورزش هر دو عامل جنبش و کنترل تنفس و تمرکز را در بر دارد. بسیاری از فواید یوگا شبیه به تای چی و یا هنرهای رزمی است، بسیاری از مربیان در طول زمان، این ورزش را شکل داده اند. به طوری که حتی بسیاری از مدارس ، یوگا منحصر به فرد خود را تعلیم می دهند.

 

معنی یوگا

باید بدانید که یوگا از ریشه کلمه سانسکریت YUJ گرفته شده که معنی آن اتحاد می باشد. در واقع یک بین تن و روان و حتی نیروهای مثبت و منفی وجودی انسان اتحادی غیرقابل باور به وجود می آورد. مدرسه يوگا ايجنگر يوژ را به عنوان « پيوستن يا ادغام تمام جنبه هـاي فردي – بـدن بـا ذهـن و ذهـن بـا روح » براي رسيدن به يک زندگي شـاد، متعادل و مفيد تعريف مي کند.

 

آن هـا ادعا مـی کنند هدف نهـایی یـوگـا، رسیدن به کالیالی (رهـایی یا آزادی نهـایی) اســت.

 

یوگا تمرین حرکتی ذهنی بدن می باشد. حرکات این ورزش هر دو عامل جنبش و کنترل تنفس و تمرکز را در بر دارد . بسیاری از فواید یوگا شبیه به تای چی و یا هنرهای رزمی است ، بسیاری از مربیان در طول زمان، این ورزش را شکل داده اند. به طوری که حتی بسیاری از مدارس ، یوگا منحصر به فرد خود را تعلیم می دهند .

 

تاریخچه یوگا

یوگا ورزشی جسمی و روانی است که در شبه قاره هند و توسط هندوها به وجود آمده‌است. ریشه یابی دقیق این ورزش که توسط چه شخصی و دقیقاً چگونه به وجود آمده ناممکن است. چرا که تاریخ شکل‌گیری یوگا به سال‌های بسیار دور باز می‌گردد.

 

یوگ هـا طی هزاره هـا این رشته را به دانش آموزان خود منتقل کردند و بسیاری از مدارس مختلف آموزش یـوگـا گسترش یافتند.

 

اولین اثر ضبط شده حرکات یـوگـا و یکی از قدیمـی ترین متون موجود، به طور کلی تصور مـی شود که توسط پاتـانجـالی، مریم یوجی هند که در حدود ۲۰۰۰ تـا ۲۵۰۰ سال پیش زندگی کرده بود، نوشته شده اســت.

 

پاتـانجی بـا نوشتن سوتـاتـای یـوگـا ( sutra به معنای «موضوع» در سانسکریت) اســت که اصول، فلسـفـه و شیوه آموزش یـوگـا هستند که هنوز هم دنبـال مـی شوند.

 

فواید یوگا به شرح زیر است

کاهش استرس و اضطراب

کاهش نشانه های افسردگی

تعادل و انعطاف پذیری بهتر

بهبود وضعیت خواب

افزایش ایمنی به علت تحریک سیستم لنفاوی

از بین بردن سموم و فلزات سنگین

افزایش قدرت و استقامت

بهبود جریان خون

عملکرد بهتر گوارشی، از جمله کاهش علائم IBS

کاهش علائم مربوط به بارداری و افسردگی پس از زایمان

درد مزمن ، از جمله مواردی که به علت مشکلات عضلانی مانند کمردرد یا سردرد مکرر ایجاد می شود .

بهبود وضعیت بدنی و کاهش علائم اختلال شخصیتی

 

یوگای هشت مرحله‌ای یا آشتانگا یوگا عبارت است از:

۱) یاما (Yama): به معنای کنترل و آن خودداری و پرهیز از عوامل تباه کننده تن و روان است.

۲) نیاما (Niyama): به معنای داشتن نظم و انضباط در زندگی روزمره در تمام مدت زندگی.

۳) آسانا (Asana): به معنای استقرار بدن در حالتی خاص با انجام حرکات بد نی یوگا و استقرار در حالت بدنی خاص.

۴) پرانایاما (Pra nayama): به معنای نیروی حیات و یا مایتی کنترل و منظور از آن کنترل نیروی حیاتی باانجام تمرینات تنفسی یوگا می‌باشد.

۵) پراتی آهارا :(Pratayahara) به معنای تربیت و انضباط حواس

۶) دهارانا (Dharana): به معنای کنترل و انضباط فکر (بدست آوردن تمرکز فکر).

۷) دهیانا (Dhyana): به معنای به جریان انداختن فکر متمرکز شده یا تفکر عمیق یامراقبه

۸) سامادهی (Samadhy): به معنای رسیدن به وحدت یا هو شدن با جهان هستی،

 

لازم به ذکر است که مراحل ۱ و۲ و۷ و۸ بیشتر دستورهای اخلاقی و تمرینات خود سازی است. مراحل ۳ تا ۷ تمرینات جامع بدنی ،تنفسی و فکری است که بیشتر مورد توجه بود و امروزه در اکثر مراکز یوگای جهان از تکنیک های بدن برای سالم سازی تن وروان استفاده می کنند. این ۸ مرحله خود به دونوع یوگای کلی تقسیم می شوند:

 

۱) هاتایوگا (Hathayoga)

۲) راجا یوگا (Rajayoga)

 

 

هاتایوگا به تمرینات بدنی و تنفسی یوگا گفته می شود و شامل تمرینات:

▪ بدنی

▪ تنفسی

▪ رهاسازی می‌باشد.

 

راجا یوگا به تمرینات ذهنی وتمرکزی یوگا گفته می شود و شامل:

▪ تمرینات کنترل احساسات

▪ تمرینات کنترل افکار (تمرکزفکر)

▪ تمرینات تفکر عمیق یا مراقبه (Meditation) می باشد.

 

حرکات و حالت‌ها

تمرینات اصلی (وضعیت‌های) یوگا که به آنها آسانا نیز گفته می‌شود، تمرینات کششی بی خطری هستند که به غیر از انعطاف پذیری و تمرکز فکری، خسته گی را از بدن شما دور می‌کنند.

 

وضیعت کماندار

این تمرین که به آن تمرین تیرانداز هم گفته می‌شود، باعث به حرکت در آمدن تقریبا تمامی مفاصل دست و پا می‌گردد، که این عمل سبب انعطاف پذیری بیشتر این مفاصل می‌شود. تمرین کماندار به بهبود تعادل فیزیکی و هماهنگی حرکات بدنی کمک فراوان می‌کند.

 

برای انجام این وضعیت، برروی زمین بنشینید و پاهایتان را به صورت کشیده به جلو دراز کنید. سپس دستهایتان را آرام آرام دراز کرده و شصت پاها را بگیرید. در حین اینکار، تنفس آرام را نیز فراموش نکنید. هنگامیکه شست پای چپ خود را گرفته‌اید و آنرا محکم روی زمین نگه داشته‌اید، زانوی راست خود را خم کنید و انگشتان پای راست را به آرامی به سمت گوش راست خود نزدیک کنید. فرض کنید که یک کماندار هستید و پای چپتان یک کمان است، که آنرا ثابت نگه داشتید و با دست راست می‌خواهید شلیک کنید. در همین حالت بمانید (تا زمانی که خسته شدید) و سعی کنید تمرکز و تنفس آرام را حفظ کنید.

 

سپس آرام آرام به وضیعت اول باز گردید و چند لحظه‌ای استراحت کنید. بعد اینکار را دومرتبه، اما با پای دیگر تکرار کنید.

 

وضعیت کمان

این وضعیت به شما کمک می‌کند تا عضلات پشت بدن خود را تقویت کنید. همچنین این تمرین باعث می‌شود تا ستون مهره‌های شما انعطاف پذیر شوند. از مزایای دیگر تمرین کمان می‌توان به باز شدن قفسه سینه و کمک به تنفس بهتر اشاره کرد.

 

برای تمرین این وضعیت، ابتدا برروی زمین (روی شکم) دراز بکشید. پاها را کمی از هم باز کنید و دستهایتان را دو طرف بدن قرار دهید. تنفس آرام را حفظ کنید. زانوها را خم کنید تا کف پاهایتان به پشت نزدیک شوند. بعد دست هایتان را آرام به عقب ببرید و پاهایتان را از مچ بگیرید.

 

سپس با دستها، پاهایتان را به عقب بکشید و آرام تنفس کنید. در این حین سعی کنید تمرکز کنید و اصلا عجله نکنید. تا جایی که احساس خستگی نکرده‌اید در این وضعیت بمانید. بعد چند لحظه استراحت کنید و دوباره به تمرین این وضعیت ادامه دهید.

 

شروع یوگا احتیاج به پیش‌نیاز ندارد و هرکسی در هر سن و سالی می‌تواند یوگا را شروع کند. اگر تا به حال ورزش یوگا نکرده‌اید و دوست دارید آن را امتحان کنید، درنگ نکنید و این فرصت را از خودتان نگیرید. برنامه تمرین یوگا برای سطح مقدماتی تا پیشرفته را می‌توانید در برنامه‌های موبایل و بسته‌های آموزشی یوگا در خانه و با کمترین هزینه اجرا کنید. همچنین می‌توانید از باشگاه‌های ورزشی هم سراغ مربی‌ یوگا خوب را بگیرید. 

 

منبع: بیتوته

بپسند

0 پسند