بهترین زمان برای از شیر گرفتن نوزاد چه زمانی است؟

بهترین زمان برای از شیر گرفتن نوزاد چه زمانی است

کودک من یک سالشه و خیلی به شیر من وابسته شده است و تقریبا هر ساعت گریه می کنه و شیر میخواد.

 

میشه راهنمایی کنید و بگید چه زمانی برای گرفتن نوزاد از شیر درسته؟

 

آیا میشه در یکسالگی اون رو از شیر بگیرم؟

پاسخ شما به تاپیک

minazahdei

11:23:12 1401/02/28

گزارش

سازمان جهانی بهداشت (WHO) و سایر ارگان های بهداشتی توصیه می کنند که نوزادان در شش ماه اول زندگی خود به طور کامل از شیر مادر تغذیه شوند و مادران حداقل تا سن دو سالگی در کنار سایر غذاها «غذاهای مکمل» به شیر دادن به کودکان خود ادامه دهند.

 

شیر مادر فقط یک غذا نیست. اگر کودک شما نگران یا خسته است، شیردادن باعث آرامش‌ او می شود.  همچنین  شیر مادر تقویت‌کننده سیستم ایمنی نوزاد است.

 

روانشناسان زمان مناسب از شیر گرفتن کودک را حتی بالاتر از دو سال تخمین می زنند. با نگاه به عواملی همانند رشد دندان، وزن بدن و شواهد علمی، سن از شیر گرفتن کودک از نظر روانشناسی ممکن است دو تا چهار سال باشد، در حالی که برخی دیگر معتقدند اجداد ما ممکن است تا سن شش یا هفت سالگی با شیر مادر تغذیه شده باشند.

 

 

 

چه زمانی برای از شیر گرفتن کودک مناسب است؟

 

از شیر گرفتن فرآیندی است که در آن تغذیه کودک با شیر مادر متوقف می شود. اولین قدم برای از شیر گرفتن کودک، انتخاب غذاهای مکمل در کنار شیر مادر در حدود سن شش ماهگی است. روند از شیر گرفتن کودک تا زمانی ادامه می یابد که شیر مادر به طور کامل با سایر غذاها و نوشیدنی ها جایگزین شود.

 

بعد از شش ماهگی، کودک نیاز به مواد مغذی خاصی مانند، آهن، روی و ویتامین‌های B و D دارد که نمی‌تواند تنها از شیر مادر دریافت کند. 

 

در مورد بهترین سن برای از شیر گرفتن کودک متاسفانه، مادران فکر می‌کنند وقتی کودکشان شروع به خوردن مواد جامد کرد شیر مادر دیگر مهم نیست. اما در واقع چیزی بهتر از شیر مادر برای کودکان وجود ندارد.

 

فرآیند از شیر گرفتن می‌تواند تا زمانی که مادر و نوزاد بخواهند طول بکشد. بهترین زمان از شیر گرفتن کودک، به انتخاب شماست. 

 

 

چگونه کودک خود را از شیر بگیریم؟

 

هر زمان که تصمیم گرفتید کودک خود را از شیر مادر جدا کنید، بهتر است این کار را به تدریج انجام دهید. قطع ناگهانی شیردهی می تواند باعث گرفتگی، انسداد مجاری یا ورم پستان شود. از شیر گرفتن ناگهانی ممکن اسن منجر به تضعیف سیستم گوارشی و ایمنی بدن کودک شما شود. همچنین ممکن است از نظر عاطفی برای مادر و فرزند سخت باشد.

 

 

از شیر گرفتن کودک قبل از شش ماهگی

 

تا شش ماهگی، کودکی که فقط با شیر مادر تغذیه می شود، به چیز دیگری نیاز ندارد. بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که حداقل یک سال به کودک خود شیر بدهید. اگر نمی‌توانید شیردهی را تا پایان شش ماهگی ادامه دهید و می‌خواهید کودک خود را از شیر بگیرید، با قطع یک نوبت شیردهی در روز و جایگزینی آن با یک بطری شیر خشک شروع کنید.

 

در حالت ایده‌آل، با خوراک وسط روز شروع کنید. نکته: بچه ها با هوش هستند و می توانند بوی شیر مادرشان را در همان نزدیکی تشخیص دهند، بنابراین از شریک زندگی یا یکی از بستگان خود بخواهید که شیشه شیر او را در حالی که شما در اتاق دیگری هستید به نوزادتان بدهد.

 

ممکن است کودک شما در یک دوره ۲۴ ساعته کمتر از شیر مادر تغذیه کند. او را مجبور نکنید بیش از آنچه می‌خواهد شیر بخورد.

 

در ابتدا احتمالاً متوجه می‌شوید که سینه‌هایتان پر و حساس می‌شوند، زیرا بدنتان برای تولید شیر کمتر درحال سازگاری است. اگر این حالت ناراحت کننده است، سعی کنید کمی، فقط به اندازه ای که ناراحتی را تسکین دهید، به کودک شیر بدهید. بدون اینکه بدن خود را تحریک کنید تا شیر بیشتری تولید کند.

 

معمولاً بعد از چند روز بدن شما به این حجم جدید تولید شیر عادت می کند. در این صورت سعی کنید هر روز غذای جدید دیگری را جایگزین کنید. این کار را تا زمانی تکرار کنید که دیگر شیر نمی دهید و کودک شما کاملا از شیر گرفته شده است.

 

اگر می خواهید صمیمیت و مزایای سلامتی شیردهی را حفظ کنید، اما باید آن را کاهش دهید، از شیر گرفتن نسبی استفاده کنید، یعنی فقط برخی از مواقع وعده های غذایی با شیر خشک جایگزین می شوند.

 

منبع: psychology.avije.org

بپسند

1 پسند

marzie

20:19:39 1401/02/27

گزارش

زمان شیر گرفتن در قرآن

در قرآن کریم در چند مورد به شیردهی اشاره شده است که سوره بقره مهم‌ترین و واضح‌ترین آیه در این باره است.

در بخش‌هایی از این آیه آمده است: «وَالْوَالِدَاتُ یرْضِعْنَ أَوْلَادَهُنَّ حَوْلَینِ کَامِلَینِ لِمَنْ أَرَادَ أَن یتِمَّ الرَّضَاعَةَ... فَإِنْ أَرَادَا فِصَالًا عَن تَرَاضٍ مِّنْهُمَا وَتَشَاوُرٍ فَلَا جُنَاحَ عَلَیهِمَا...»
«و مادران [باید]فرزندان خود را دو سال تمام شیر دهند. [این حکم]برای کسی است که بخواهد دوران شیرخوارگی را تکمیل کند... پس اگر [پدر و مادر]بخواهند با رضایت و صلاح دید یکدیگر، کودک را [زودتر]از شیر بازگیرند، گناهی بر آن دو نیست...»

در بخشی از سوره لقمان نیز که به انسان و زمان شیردهی اشاره می‌کند چنین بیان شده است: «.. وَفِصَالُهُ فِی عَامَینِ...» «.. و از شیر باز گرفتنش در دو سال است...»

در بخشی از سوره احقاف نیز چنین آمده است: «.. وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا...» «.. و باربرداشتن و از شیرگرفتن او ۳۰ ماه است...» که با در نظر گرفتن ۹ماه بارداری زمان شیردهی در این آیه ۲۱ماه بیان شده است.

 

بهترین فصل برای از شیر گرفتن نوزاد

بهترین زمان برای از شیر گرفتن، دو فصل از سال بهار و پائیز است. اما در صورت بروز ضرورت با رعایت شرایطی در تابستان و زمستان هم می‌توانید کودکتان را از شیر بگیرید؛ که در فصل گرما احتمال ایجاد بیماری‌های اسهالی و در فصل سرما احتمال بروز سوءهضم وجود دارد.

 

فواید شیر مادر تا دو سالگی

شیر مادر در سال دوم تولد مزایای زیادی برای کودک دارد از جمله:
- بهترین منبع تامین کننده پروتئین برای کودک است
- کودک کمتر مبتلا به بیماری می شود
- نیاز‌های عاطفی و روانی کودک را برطرف می‌کند
- موجب رشد و تکامل جسمی می شود

آیا بعد از دو سالگی نیز می‌توان به کودک شیر داد؟
در بعضی کشور‌ها حتی تا ۴ سالگی و بیشتر به کودک شیر می‌دهند، ولی بهترین زمان برای از شیرگرفتن کودک، ۲ سالگی است.


توصیه‌هایی برای از شیر گرفتن راحت نوزاد

- از شیر گرفتن نباید در زمان بیماری و استرس باشد.
- طول مدت شیر خوردن در هر بار را کوتاه کنید
- اگر در محل مخصوصی به کودک شیر می دادید دیگر از این محل استفاده نکنید تا کودک به یاد - شیر خوردن نیفتد و تقاضای شیرخوردن نکند.
- نگذارید کودک شما را بدون لباس ببیند و هوس شیر خوردن کند.
- اگر کودک شما عادت دارد که با شیر خوردن به خواب برود، سعی کنید او را با در گهواره گذاشتن یا روش‌های دیگر بخوابانید؛ تا زمانی که شیر را از او می‌گیرید راه دومی برای خواباندن او وجود داشته باشد.

 

منبع: بیتوته

بپسند

0 پسند