دکتر علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ▪️در سال ۱۳۹۹ و نی...

دکتر علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ▪️در سال
🔸دکتر علی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان:
▪️در سال ۱۳۹۹ و نیمه اول ۱۴۰۰ افزایش قیمتی در حوزه دارو، عمدتاً در داروهای OTC یا بدون نسخه و داروهای خارجی که مشابه ایرانی دارند، اتفاق افتاد. دلیل این افزایش قیمت هم این بود که ارز دولتی به اندازه کافی وجود نداشت.
.
▪️در نتیجه واردات داروهای بدون نسخه و داروهای خارجی را که مشابه ایرانی دارند، با ارز نیمایی آزاد کردند و منجر به گرانی این داروها شد؛ بطوری که برخی از این داروها پنج برابر افزایش قیمت داشتند.
.
▪️داروهای خارجی که مشابه داخلی داشتند هم چهار تا پنج برابر گران شدند و قیمت داروهای بدون نسخه هم تقریباً دو برابر شد. در داروهای ایرانی غیر OTC نیز افزایش قیمت وجود داشت، اما متعارف بود.
.
▪️علت اینکه اواخر پارسال با کمبود شدید داروهای ایرانی مواجه شدیم، این بود که کارخانه‌ها نمی‌توانستند با ارز دولتی مواد اولیه مورد نیازشان را وارد کنند و در نتیجه تولیدشان کاهش یافت. اگر ارز نیمایی شود، تولیدکنندگان براحتی مواد اولیه را وارد کرده و تولید داروی ایرانی افزایش می‌یابد و داروی خارجی وارداتی هم بیشتر در اختیار مردم قرار می‌گیرد.
.
▪️در کل حذف ارز دارو و انتقال آن به بیمه‌ها، به نفع مملکت است. بشرطی که مکانیزم‌های بیمه‌ای بدرستی عمل کنند.
.
▪️پارسال بین ۳۵ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان دارو در ایران فروخته شده، اما بیمه‌ها پول ۱۲ تا ۱۳ درصد آن را پرداخت کرده‌اند و بقیه را هم مردم از جیب داده‌اند. تقریباً بیمه‌ها یک‌سوم پول پرداختی مردم برای دارو را پرداخت می‌کنند. در حالی که در جاهای دیگر دنیا به این صورت نیست و بیمه‌ها پوشش بیشتری بر داروها اعمال می‌کنند.
.
#ایسنا #ایسنا_نیوز #دارو #ارز #ارز_دارو #ارز_نیمایی #ارز_دولتی #داروی_خارجی #داروی_ایرانی #بیمه #بیمه_درمان #افزایش_قیمت #نرخ_ارز
#isna #isna_news

اینستاگرام ISNA | ایسنا