جالبه که این پدیده رو هم در نهایت پروفسور اینشتین بصورت کام...

جالبه که این پدیده رو هم در نهایت پروفسور اینشتین
جالبه که این پدیده رو هم در نهایت پروفسور اینشتین بصورت کاملا صحیح توضیخش داد
.
تیندال و رایلی فکر می‌کردند که رنگ آبی آسمان، به خاطر ذرات ریز گرد و غبار موجود در هوا و قطرات بخار آب در جو است. امروزه هم بعضی‌ها به اشتباه دلیل آبی بودن رنگ آسمان را همین می‌دانند. کمی بعد، دانشمندان فکر کردند که اگر این درست باشد، آن وقت رنگ آسمان در مواقعی که رطوبت هوا یا آلودگی بیشتر است تغییر می‌کند. پس احتمالا این مولکول‌های هوا هستند که نور را پراکنده می‌کنند. این قضیه سرانجام توسط انیشتین که فرمول کاملی برای پراکندگی نور توسط مولکول‌ها را به دست آورد، اثبات شد.
.
رنگ آسمان ناشی از این واقعیت است که نور با ذراتی که به آنها برخورد می کند (در این مورد مولکولهای گازی که جو زمین را تشکیل می دهند ) برهم کنش دارد . اثر این فرایند ، به نام پراکندگی ، بر نوری که به ذره برخورد می کند این است که جذب می شود و سپس در تمام جهات باز می تابد . دو عامل، طول موج نور و اندازه ذره ای که نور با آن برخورد می کند ، در این فرایند دخالت دارند. برابر قانون پراکندگی ریلی ، اگر اندازه ی ذره کمتر از طول موجهای نور مرئی باشد ، آن ذره به طور بسیار گزینشی عمل خواهد کرد ، یعنی طول موجهای کوتاه تر را بهتر و بیشتر از طول موجهای بلندتر پراکنده می کند . تمام رنگهای نور تا حدی پراکنده می شوند ، اما مولکولهای جو زمین (که ابعادشون کوچکتر از طول موج نور آبی است ) نور آبی را بیشتر از نور سبز ، زرد یا قرمز پراکنده می کنند . در این صورت اگر به مجموعه ای از مولکولها که مستقیما در امتداد خورشید قرار دارند نگاه کنیم ، خورشید را اندکی قرمز می بینیم ، اما اگر همان مجموعه ذرات را از پهلو نگاه کنیم ، نوری را خواهیم دید که آن مجموعه پراکنده کرده است (که عمدتا نور آبی است ) . غروب سرخ رنگ نتیجه ی دیگری از پراکندگی است . به هنگام غروب خورشید ظاهرا به طرف افق حرکت می کند ، نور آن باید از موارد بیشتری که جو را تشکیل می دهند ، بگذرد . در این حال ، چون مولکولهای موجود در جو ، نور آبی را بیشتر از نورهای دیگر پراکنده می کنند ، رنگهایی که در امتداد خط دید ما در جو نفوذ می کند ، رنگ آبی کمتری دارند ؛ از این رو ما رنگهایی را که مایه سرخ آنها بیشتر است می بینیم .
.
.
.
Follow➡ science.wonders
Follow➡ science.wonders
Follow➡ science.wonders .
.
.
#معلم #کتاب #فان #طبیعت #غمگین #احساسی #تنهایی #شعر #آمریکا #زیبا #عالی #سریال #غذا #موسیقی #تاریخ #خدا #دانشجو #غم #زیبایی #لباس #دنیا #خاطرات #انسان #اختراعات #شاعرانه #شاعر #طلا #حس #علم

اینستاگرام کیهان شناسی | علم | فلسفه