محمد جلیلوند واقعه عظیم کربلا که به شهادت مظلومانه امام حسی...

محمد جلیلوند واقعه عظیم کربلا که به شهادت مظلومان
محمد جلیلوند
واقعه عظیم کربلا که به شهادت مظلومانه امام حسین(ع) و یارانش منجر شد به خودی خود جذابیت های دراماتیک فراوانی را در خود دارد. همین امر کار را برای میر باقری و همکار فیلمنامه نویسش راحت تر کرده و همدلی گسترده مخاطبین را جلب کرده است. میر باقری که ساخت مجموعه های دینی را با مجموعه امام علی(ع) و نیز معصومیت از دست رفته تجربه کرده، در مختارنامه از این تجربیات گرانبها مدد گرفته و اثری درخشان را خلق کرده است.

وی در نخستین گام به شخصیت های اصلی و فرعی هویت مستقلی بخشیده و با تمرکز بیش از حد روی مختار به عنوان قهرمان داستان به آنها صدمه ای وارد نکرده است. در واقع مختارنامه از مشکل همیشگی سریال های وطنی دوری جسته و فرم جدیدی از شخصیت پردازی را به نمایش گذاشته است. شخصیت مختار به عنوان مرکز ثقل اثر بیشترین انرژی را از میرباقری گرفته و وجوه خاکستری اش در کنار خصلت های قهرمانانه به نقطه قوت کار تبدیل شده است. مختار تصویری کامل از سرداری است که با انتقام گیری از بانیان واقعه جانسوز کربلا محبوب القلوب شیعیان شده و در گذر زمان به افسانه ای جذاب تبدیل شده است. نویسندگان فیلمنامه برای خلق تصویر ذکر شده، ابتدا مختار را از وجوه قهرمانانه آمیخته با تخیل صرف تهی کرده و سپس براساس مستندات تاریخی این کاراکتر را شکل داده و فراز و نشیبی جذاب به آن بخشیده اند. به عنوان مثال به مختار هنگام ورود امام حسن(ع) به مدائن نگاه کرده و آن را با مختار همزمان با ورود مسلم بن عقیل به کوفه مقایسه کنید تا با ظرافت های موجود در این نقش بیشتر آشنا شوید.

میرباقری در مختارنامه به مانند سریال امام علی(ع) جبهه شر داستان را بسیار قوی خلق کرده و قطب خیر را هم با شخصیت هایی مانند:کیان ایرانی،هانی،میثم تمار و خود مسلم به شدت تقویت کرده و از تقابل این دو قطب به نتایج درخشانی دست یافته است. در میان منفی ها شخصیت هایی همچون:ابن زیاد و عمر بن سعد پرداخت فوق العاده ای داشته و به شناعت و پلیدی معنای تازه ای بخشیده اند. عبیدالله بن زیاد که در تاریخ به شقاوت و سنگدلی شهرت دارد، در اینجا پرداخت دقیقی داشته و میرباقری در خلق وی ریزه کاری های بسیاری را به کار گرفته که مهمترینش را می توان در سکانس ورود او و همراهانش به کوفه با صورت های پوشیده شده اشاره کرد. عمر بن سعد نیز با وجود اغراق های به کار رفته در خلق آن، توانسته به تصویر ذهنی تماشاگر از این کاراکتر نزدیک شده و برای باورش مشکلی نداشته باشد.

#سریال
#مختارنامه
#دنیای_تصویر_آنلاین

اینستاگرام دنیای تصویر/dtonline