رفیق راج کاپور یا چگونه سینمای هند محبوب اتحاد جماهیر شورو...

رفیق راج کاپور  یا چگونه سینمای هند محبوب اتحاد ج
رفیق راج کاپور یا چگونه سینمای هند محبوب اتحاد جماهیر شوروی شد؟

ارغوان اشتری -دهه پنجاه میلادی دوران نزدیکی هند و شوروی بود.دو کشور هند و شوروی بشدت تمایلات چپ سیاسی داشتند و هر دو شیفته یک مردهنرمند بودند:راج کاپور.

غالباً شرایط ژئوپلیتیکی سرنوشت واردات فرهنگی را مشخص می کند.هند قبل از استقلال در آوریل 1947 روابط دیپلماتیک خود را با اتحاد جماهیر شوروی برقرار کرده بود. رابطه شوروی وهند در سال‌های پنجاه نزدیک‌تر شد، هنگامی که نخست وزیر نهرو تحت فشار آمریکا در جنگ کره سر خم نکرد و تحت تأثیر شوروی قرار گرفت .



راج کاپور در تنها سفری که به اتحاد جماهیر شوروی داشت بدون گرفتن روادید به روسیه سفر کرد، در کشوری که آن سال‌ها دیوان‌سالاری خاصی داشت. او بی ویزا وارد خاک روسیه شد و باچهره‌های خندان روس‌ها روبه رو شد.

ریشی کاپور، پسر راج کاپور تعریف می‌کند که پس از گذشتن از بخش خروجی فرودگاه پدرم منتظر تاکسی بود...کم کم مردم روسیه او را شناختند. تاکسی او سررسید و راج کاپور سوار شد. اما تاکسی نتوانست به مسیرش ادامه بدهد مردم دور تاکسی را گرفتند.

راج کاپور در پایتخت اتحاد جماهیر شوروی به سر می برد تا «آواره/Awara » را که اخیراً اکران شده بود برای مخاطبان جدید تبلیغ کند. ترجمه روسی فیلم Bradgaya بود و بلافاصله تماشاگران را مجذوب خود کرد ، و کاپور به عنوان یک بت ، نماد جذابیت در شوروی شناخته شد.

این فیلم تقریباً 64 میلیون بلیط فروخته و سومین فیلم خارجی پرفروش در اتحاد جماهیر شوروی شد.چه چیزی باعث شد راج کاپور در شوروی به چنین نمادی تبدیل شود؟



اگرچه "Chhinnamul" ساخته نیمای گوش اولین فیلم بالیوودی بود که در شوروی اکران شد ، اما این شخصیت چاپلین‌وار راج کاپور در فیلم های پرفروشی مانند «آواره» و «آقای 420» بودند که به واقع تماشاگران شوروی را مجذوب خود کردند. بده-بستان روی پرده میان راج کاپور و نرگس بسیار تاثیرگذار بود. استقبال طرفداران از این ستاره ها در اتحاد جماهیر شوروی در آن زمان معادل سینه‌چاکی برای گروه بیتلز در دهه شصت میلادی به شمار می‌رفت
ادامه در کامنت
#راج_کاپور
#سینمای_هند
#دنیای_تصویر_آنلاین

اینستاگرام دنیای تصویر/dtonline