واکسن کرونای روسی چگونه از ابتلا به بیماری کرونا جلوگیری می...

واکسن کرونای روسی چگونه از ابتلا به بیماری کرونا
🔸واکسن کرونای روسی چگونه از ابتلا به بیماری کرونا جلوگیری می‌کند؟
◾آنتی ژن S سبب اتصال ویروس کرونا به سلول‌ها و آغاز بیماری می‌شود. لذا می‌توان با تحریک سیستم ایمنی از ابتلا به بیماری محافظت کرد. ژن تولید گلیکوپروتئین S در ژنوم آدنوویروس قرار داده شده است. بنابراین آدنوویروس در سطح خودش این آنتی ژن را دارد که باعث تحریک سیستم ایمنی می‌شود. آدنوویروس استفاده‌شده بعنوان وکتور، به نحوی تغییر داده‌شده که قابلیت تکثیر و بیماری‌زایی در بدن نخواهد داشت.
.
🔸اثربخشی بیش از ۹۱ درصدی واکسن اسپوتنیک
◾اعلام شده که میزان اثربخشی واکسن روسی، ۹۱.۶ درصد است. هرچند ممکن است اثربخشی آن در سالمندان و یا افراد با ضعف ایمنی، کمتر باشد. همچنین بهترین پاسخ ایمنی از حدود دو هفته بعد از دریافت نوبت دوم واکسن ایجاد می‌شود، اما طول مدت محافظت این واکسن مانند سایر واکسن‌ها هنوز مشخص نیست؛ مطالعات بالینی این واکسن مانند سایر واکسن‌های کرونا در جهان، همچنان ادامه دارد تا به ابهامات پاسخ داده شود.
.
🔸موارد ممنوعیت تزریق واکسن روسی
◾در دوره بارداری و شیردهی نباید از این واکسن استفاده کرد. همچنین افرادی که سابقه واکنش‌های حساسیتی شدید یا هرگونه بیماری حاد با یا بدون تب را دارند که البته این افراد حدود دو هفته بعد از بهبود می توانند برای تزریق این واکسن مراجعه کنند. از طرفی واکسن برای افراد زیر ۱۸ سال مجوز مصرف ندارد. افرادی که در پی تزریق نوبت اول این واکسن دچار هر نوع عارضه شدید مانند آنافیلاکسی یا واکنش حساسیتی منتشر شدید، تشنج، تب بالای ۴۰ درجه و ... شده‌اند، از مصرف نوبت دوم واکسن منع می‌شوند.
.
🔸عوارض واکسن اسپوتنیک
◾بر اساس مطالعات بالینی عوارض این واکسن عموماً خفیف و متوسط بوده و طی حدود سه روز برطرف می‌شوند. شایعترین عارضه، حالت شبه آنفلوانزای خفیف با علائم تب، لرز، دردهای عضلانی و مفصلی، گلودرد، احتقان و آبریزش بینی، ضعف، احساس ناخوشی و سردرد است. ممکن است عوارض موضعی مثل درد و تورم و قرمزی محل تزریق نیز بروز کند. عوارض عموماً خودبه‌خود بهبود می‌یابند، اما می‌توان از مسکن‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی برای کنترل تب و یا از آنتی‌هیستامین‌ها برای عوارض موضعی استفاده کرد.
.
◾عوارض کمتر شایع عبارتند از تهوع، بی‌اشتهایی و بزرگی غدد لنفی منطقه‌ای و بندرت گیجی و سنکوپ گزارش شده است. افزایش موقت آنزیم‌های کبدی، افزایش کراتینین سرم و CPK، کاهش نوتروفیل‌ها، افزایش لنفوسیت‌ها، افزایش و کاهش پلاکت‌ها و... نیز گزارش شده است.
.
🔸لینک متن کامل در استوری
.
#ایسنا #واکسن_کووید #واکسن_روسی
#isna

اینستاگرام ISNA | ایسنا