سحرعصرآزاد زالاوا فیلمی در ژانر وحشت با رویکرد به وحشت آفری...

سحرعصرآزاد زالاوا فیلمی در ژانر وحشت با رویکرد به
سحرعصرآزاد: «زالاوا» فیلمی در ژانر وحشت با رویکرد به وحشت آفرینی به سبک ایرانی است که نخستین گام های کارگردان اثر را در سینمای حرفه ای محکم بنا می کند.
ارسلان امیری پس از مشارکت در نگارش فیلمنامه آثار آیدا پناهنده و ساخت فیلم‌های مستند، در اولین تجربه فیلمسازی بلند توجه خود را معطوف به گونه مهجور وحشت در سینمای ایران کرده است. گونه‌ای جذاب و پرمخاطب که متأسفانه به دلایل مختلف در ایران به قوام نرسیده و فیلم های زیادی در این حیطه بخصوص با رنگ و بوی وحشت آفرینی از جنس ایرانی ساخته نشده است.

«زالاوا» بر اساس فیلمنامه‌ای از امیری، پناهنده و تهمینه بهرام به قصه ای ملهم از واقعیت و تخیل می پردازد که در دهه 50 شمسی در روستایی به همین نام در غرب ایران اتفاق می افتد و باورهای مردم را درباره جن ترسیم می کند.

فیلم شروعی تأثیرگذار به واسطه نوع نگاه مردم روستا به جن و بحرانی که دامنگیرشان شده، دارد. در همین موقعیت بحرانی است که رئیس پاسگاه به عنوان فردی که با جن و باورهای مردم روستا ضدیت دارد معرفی و هر دو قشر در مواجهه با یک جن گیر محلی؛ آمردان قرار می گیرند.

فیلمساز تور قصه کنجکاوی برانگیز خود را به تدریج پهن کرده و با کارگردانی دقیق و حساب شده و میزانسن هایی متناسب با ژانر و گونه سینمایی که انتخاب کرده، به هسته بحران که نوع نگاه و جهان بینی فیلم نسبت به جن است، نزدیک می شود. اما آگاهانه از ارائه دیدگاهی مشخص نسبت به جن پرهیز کرده و ترجیح می دهد با چرخش درام میان رئیس پاسگاه، مردم روستا و آمردان، تحلیل نهایی را به مخاطب واگذارد.

به همین دلیل است که رویکرد فیلم نسبت به جن مبهم و نامشخص می ماند و مخاطب نمی تواند در بسط و گسترش قصه به چیزی فراتر از خلاصه یک خطی فیلم برسد. چراکه برای فیلمساز مواجهه کاراکترها به مثابه دیدگاه هایی که در تضاد هستند و تأثیرپذیری احتمالی آنها، اهمیت داشته نه برطرف کردن کنجکاوی مخاطب درباره جن و صحت روایت هایی که از سوی مردم روستا نقل می شود.
از این جهت می توان «زالاوا» و «پوست» را در نگاه به جن و باورهای محلی مورد قیاس قرار دارد. "پوست" درام خود را متمرکز بر بازسازی باورها و افسانه های محلی در طول تاریخ می کند و از خلال روایتی تو در تو کمی از پوسته این سوژه را شکافته و به درون آن می رود. اما «زالاوا» از ابتدا همّ خود را بر این وجه قرار نداده بلکه دیدگاه های مختلف نسبت به جن را در اجتماعی کوچک به تحلیل می گذارد.
ادامه در کامنت
donyayetassvir
#دنیای_تصویر_آنلاین
#جشنواره_فجر

اینستاگرام دنیای تصویر/dtonline