خواص کدو تنبل برای سلامتی

خواص کدو تنبل برای سلامتی


1- بتاکاروتن خود را بالا ببرید

درست مثل پسر عموهای نارنجیش، هویج و سیب زمینی شیرین، یکی از خواص کدو تنبل سرشار بودن از بتاکاروتن است. بدن شما این آنتی اکسیدان را به ویتامین A تبدیل می‌کند. شما برای دیدن، دفع میکروب‌ها و کارکرد سیستم تولید مثل خود به این ویتامین نیاز دارید. همچنین به سالم ماندن قلب، ریه‌ها، کلیه‌ها و سایر اندام‌ها کمک می‌کند.


خواص کدو تنبل برای سلامتی


2- قدرت بینایی خود را تقویت کنید

یک فنجان کدو تنبل می تواند 200 درصد نیاز روزانه شما به ویتامین A را تأمین کند. اگر این نیاز را تأمین کنید، چشمانتان از شما بسیار سپاسگذار خواهند بود. ویتامین A به شما کمک می‌کند تا چشمان سالمی داشته باشید و واضح تر ببینید. به ویژه در شرایط نورکم. یکی دیگر از خواص کدو تنبل، تقویت بینایی است.


خواص کدو تنبل برای سلامتی


3- خطر سرطان را مهار کنید

ویتامین A فراوان موجود در کدو تنبل، فایده مهم دیگری نیز دارد: کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان، مانند سرطان ریه یا پروستات. مطالعات نشان می‌دهند که این فایده فقط وقتی که غذاهای دارای ویتامین A مصرف می‌کنید، به شما می‌رسد و این محافظت را از مکمل‌های ویتامین A به تنهایی دریافت نمی‌کنید. بنابراین یکی دیگر از خواص کدو تنبل، پایین آوردن احتمال ابتلا به بعضی از انواع سرطان است.


خواص کدو تنبل برای سلامتی


4- مقاومت بدن خود را تقویت کنید

علاوه بر بتاکاروتن، کدو تنبل ویتامین C، ویتامین E، آهن و فولات را نیز ارائه می‌دهد – همگی آن‌ها سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کنند. حضور بیشتر کدو تنبل در رژیم غذایی شما می‌تواند به سلولهای ایمنی بدنتان کمک کند تا در کنار زدن میکروب‌ها بهتر عمل کنند و سرعت بهبودی زخم در بدن شما بالا رود.


خواص کدو تنبل برای سلامتی


5- به کاهش فشار خون كمک كنيد

از دیگر خواص کدو تنبل، کمک به کاهش فشار خون افراد است. رنگ پرتقالی کدو تنبل نشانی از آن است که با پتاسیم غنی شده است. این برای کاهش فشار خون بسیار مهم است. تخم کدو حلوایی بدون نمک نیز حاوی مواد معدنی و استرولهای گیاهی است که سطح کلسترول HDL را افزایش می دهد (نوع "خوب") و به پایین آمدن فشار خون کمک می کند.


خواص کدو تنبل برای سلامتی


6- پتاسیم مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید

خبرهای خوب‌تر درباره قدرت پتاسیم کدو تنبل: مطالعات نشان می دهد که سطح بالاتر پتاسیم می‌تواند خطر سکته مغزی، سنگ کلیه و دیابت نوع 2 را کاهش دهد. یک امتیاز دیگر: پتاسیم همچنین می تواند تراکم مواد معدنی استخوان را افزایش داده و سلامت استخوان شما را تقویت کند. یکی دیگر از خواص کدو تنبل این است که سرشار از پتاسیم است.


خواص کدو تنبل برای سلامتی


7- دور کمر خود را باریک کنید

کدو تنبل سرشار از فیبر و در عین حال کم کالری است. این بدان معنا است که مصرف آن‌ها باعث می‌شود که بدون اینکه غذای مصرفی شما در روز زیاد شود، احساس سیری کنید. اگر به دنبال یک روش سالم برای پر کردن شکم خود هستید، کدو تنبلِ غنی از مواد غذایی گزینه خوبی است. فیبر موجود در رژیم غذایی شما باعث تقویت سلامت دستگاه گوارشتان نیز می‌شود. بنابراین آنچه که داخل می‌شود، به شکل منظمی خارج می‌شود.


خواص کدو تنبل برای سلامتی


8- سالم تر بخوابید

از دیگر خواص کدو تنبل کمک به بهتر کردن کیفیت خواب است. دانه کدو تنبل دارای تریپتوفان (Tryptophan) است. یک اسید آمینه که به ساخت ماده شیمیایی به نام سروتونین کمک می کند. سرتونین علاوه بر اینکه باعث می‌شود احساس خوبی پیدا کنید، نقش مهمی در بهبود شرایط خواب شما نیز دارد.


خواص کدو تنبل برای سلامتی


9- پوست خود را صاف و شفاف کنید

قدرت آنتی اکسیدانی بتاکاروتن موجود در کدو تنبل برای مقابله با اثرات پیری روی پوست شما کار می‌کند. همچنین به کاهش التهاب نیز کمک می‌کند که این پوست شما - و بدن شما – را آرامتر و شادتر نگاه می‌دارد.


خواص کدو تنبل برای سلامتی


10- به قلب خود کمک کنید

شانس ابتلای شما به بیماری با افزایش فیبر دریافتی شما کاهش می یابد و کدو تنبل سرشار از آن است. اما این فقط فیبرها نیستند که از قلب تپنده شما مراقبت می کنند: ویتامین A و پتاسیمی که هنگام اضافه کردن کدو تنبل به رژیم غذایی خود دریافت می‌کنید نیز در سلامت قلب نقش دارد. کمک به بهبود سلامتی قلب نیز از خواص کدو تنبل است.


خواص کدو تنبل برای سلامتی


11- بهترین روش برای خوردن کدو تنبل

با وجود همه پیشنهادات خوبی در مورد روش خوردن کدوتنبل وجود دارد. اما کارشناسان می گویند که در اضافه کردن افزودنی‌ها به آن زیاده‌روی نکنید. بهترین راه برای بهره‌مندی از مزایای سلامتی کدو تنبل، جلوگیری از اضافه کردن قند و غذاهای فراوری شده و یا طعم‌دهنده‌های کدو تنبل است. انتخاب های سالم تری مانند کدو تنبل کبابی، پوره کدو تنبل و یا سوپ کدو نیز وجود دارند.


منبع: WebMD